Пікантні стрілки часнику з гірчицею добре гармонують із овочевими, м’ясними і рибними гарнірами. Також їх можна додавати в приготуванні перших і других страв, вживати як самостійну закуску.
Інгредієнти: на 2 л.
- Часникові стрілки – 1 кг
- Вода – 1 л
- Сіль – 2,5 ст. ложки
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Гірчиця – за смаком
- Коріандр – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати мариновані стрілки часнику з гірчицею на зиму. Зібрати паростки часнику, видалити насіннєві бутони і помити, обсушити стрілки. Нарізати на шматочки 2 см завдовжки.
Покласти стрілки в окріп, кип’ятити 5 хв. Потім перекласти шматочки стрілок часнику в холодну воду також на 5 хв. Дати воді стекти, перекласти стрілки в простерилізовані банки. Щільно наповнити банки стрілками до самого горлечка.
В банки з часниковими пагонами влити окріп, залишити на 10 хв. Далі воду зцідити в окремий сотейник, поставити на плиту. Після закипання всипати зерна гірчиці і коріандр. Додати сіль та цукровий пісок, влити оцет. Варити маринад до розчинення цукру і солі.
Залити стрілки гарячим маринадом, закрити банки гвинтовими кришками або закатати. Перевернути догори дном, накрити теплою ковдрою і залишити до повного охолодження. Прибрати в підвал, підвал або комору.
Приємного апетиту!
Стрілки часнику Стрілки часнику на зиму