Мариновані стрілки часнику – поки ще не дуже поширена у нас заготовка. Проте в азіатських країнах вона здавна користується величезною популярністю. Мариновані стрілки часнику з лимонною кислотою готуються просто, а виходить пікантна, в міру гостра, дуже смачна і ароматна закуска. Спробуйте – і вам обов’язково сподобається!
Інгредієнти: на 1.7 л.
- Часникові стрілки – 1 кг
- Зелень – 300 гр.
- Вода – 1 л
- Оцет яблучний 6% – 100 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Сіль – 50 гр.
Процес приготування:
Готувати мариновані стрілки часнику з лимонною кислотою легко! Стрілки часнику вимити, просушити на кухонному рушнику.
Підготовлені таким чином часникові стрілки нарізати смужками приблизно по 1 див.
Стрілки бланшувати в окропі 5 хвилин. Потім воду злити, обдати стрілки холодною водою.
Зелень помити, просушити і крупно нарізати.
Банки для маринування стерилізувати, кришки обдати окропом.
Стрілки часнику щільно укласти в підготовлені банки.
Воду для маринаду закип’ятити. Додати сіль і цукор, дочекатися повного розчинення. Влити в маринад оцет. Готовим маринадом залити стрілки часнику.
Банки накрити кришками і стерилізувати у великій каструлі 5 хвилин.
Закатати банки, перевернути їх догори дном, дати їм охолонути під пледом. Зберігати мариновані стрілки часнику з лимонною кислотою в прохолодному темному місці. Приємного апетиту!
Мариновані стрілки часнику на зиму Стрілки часнику Стрілки часнику на зиму