Мариновані стрілки часнику – поки ще не дуже поширена у нас заготовка. Проте в азіатських країнах вона здавна користується величезною популярністю. Мариновані стрілки часнику з лимонною кислотою готуються просто, а виходить пікантна, в міру гостра, дуже смачна і ароматна закуска. Спробуйте – і вам обов’язково сподобається!


Інгредієнти: на 1.7 л.

  • Часникові стрілки – 1 кг
  • Зелень – 300 гр.
  • Вода – 1 л
  • Оцет яблучний 6% – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Сіль – 50 гр.

Процес приготування:

Готувати мариновані стрілки часнику з лимонною кислотою легко! Стрілки часнику вимити, просушити на кухонному рушнику.

Підготовлені таким чином часникові стрілки нарізати смужками приблизно по 1 див.

Стрілки бланшувати в окропі 5 хвилин. Потім воду злити, обдати стрілки холодною водою.

Зелень помити, просушити і крупно нарізати.

Банки для маринування стерилізувати, кришки обдати окропом.

Стрілки часнику щільно укласти в підготовлені банки.

Воду для маринаду закип’ятити. Додати сіль і цукор, дочекатися повного розчинення. Влити в маринад оцет. Готовим маринадом залити стрілки часнику.

Банки накрити кришками і стерилізувати у великій каструлі 5 хвилин.

Закатати банки, перевернути їх догори дном, дати їм охолонути під пледом. Зберігати мариновані стрілки часнику з лимонною кислотою в прохолодному темному місці. Приємного апетиту!

Мариновані стрілки часнику на зиму Стрілки часнику Стрілки часнику на зиму