Маринувати вовнянки можна як холодним, так і гарячим способом. Перший з них простіше і менш клопіткий, гриби не піддаються варінні, виходять щільними і злегка хрусткими.
Інгредієнти: на 1 л.
- Волнушки – 1 кг
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець духмяний горошок – 4 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Сіль – 2 ст. л.
- Часник – 4 зуб.
- Перець чорний горошок – 8 шт.
Процес приготування:
Рецепт приготування маринованих вовнянок на зиму смачний! Вовнянки перебрати від сміття, почистити і помити. Далі залити холодною водою і залишити на 3-4 дні в холодному місці, воду при цьому потрібно міняти 3 рази на день.
Далі воду злити, гриби зважити.
Ємність, в якій вовнянки будуть маринуватися, обдати окропом. На дно викласти лавровий лист, парасольки і стебла кропу, асорті перців, шар вовнянок, часник, нарізаний тонкими пластинками, і всипати сіль. Таким способом викласти кілька шарів грибів, перекладаючи їх зеленню. В кінці прикрити гриби марлею, складеною в кілька разів, і встановити вантаж на ємність.
Через півтора місяці перекласти гриби в банки і закупорити капроновими кришками. Вовнянки замаринованы.
Приємного апетиту!
Вовнянки на зиму Вовнянки холодним способом на зиму Мариновані вовнянки Мариновані гриби на зиму