Немає нічого смачніше і простіше, ніж мариновані помідори на зиму! Якщо врожай видався багатим на зелені помідори – сміливо загорніть їх у банки на осінньо-зимовий час, вони будуть дуже до речі до будь-якого столу. Приготування цієї закуски просте, але вимагає уважності і дотримання пропорцій.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори зелені – 1 кг
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Часник – 6 – 7 зуб.
- Перець чилі – 1 шт.
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування маринованих зелених помідор часточками на зиму? Для початку підготуйте овочі: помідори вимийте і наріжте часточками на чотири частини. Наріжте дрібно гіркий перець і очищений часник, а також не забудьте про зелень.
З’єднайте всі інгредієнти в зручній посудині, добре перемішайте. Додайте цукор з сіллю і оцет, після чого знову перемішайте заготовку.
Залиште миску з салатом на добу при кімнатній температурі перед подальшими діями.
Через добу помідори сильно осядуть і пустять сік, тоді можна розподілити їх за сухим стерильним банкам контролюючи, щоб сік покривав помідори повністю. Заготівлю обов’язково пастеризують перед закачуванням протягом сорока хвилин з моменту закипання води.
Загорніть банки і зберігайте їх темному прохолодному місці до зими.
Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори пальчики оближеш Мариновані помідори часточками Помідори на зиму класичні Помідори часточками з часником Солодкі мариновані помідори