Помідори по-вірменськи володіють оригінальним смаком, ароматом і помірною гостротою. Така закуска моментально відлітає зі столу, до того ж подача часточками помідорів для гарніру найкраща.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Кріп – 1 пучок
  • Часник – 1 головка
  • Петрушка – 1 пучок
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування помідорів по-вірменськи часточками? Помідори і зелень помийте і обсушіть. Часник очистіть від лушпиння.

Помідори розрізати на чотири частини і складіть у велику миску.

Зубчики часнику дрібно наріжте або пропустіть через прес, зелень також подрібніть ножем. Змішайте ці інгредієнти з нарізаними помідорами. Додайте сіль, цукор і оцет.

Залиште помідори в прохолодному місці на 10-12 годин, щоб вони замариновались. Після цього закуска буде готова до вживання. Також можна закатати її в стерилізовані банки і подавати на стіл взимку.

Приємного апетиту!

Малосольні помідори з часником і кропом Малосольні помідори класичні Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори з часником Мариновані помідори з часником і зеленню Мариновані помідори за добу з зеленню Мариновані помідори часточками швидкого приготування Солодкі мариновані помідори