Завжди хочеться заготовити на зиму що-небудь особливе. Маринований виноград – просто неймовірне блюдо, яке можна приготувати за пару хвилин. Смачний і апетитний, він стане прекрасною закускою або ж доповненням м’ясним виробам або провину. На святковому столі він точно не залишиться без уваги!


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Виноград – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 70 мл
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 9 шт.
  • Кориця мелена – 1,5 ч. л.
  • Гвоздика – 6 шт.

Процес приготування:

Як приготувати мариновану чорний виноград? Виноград попередньо замочуємо у воді, щоб позбутися від пилу, промиваємо його, а потім обполіскуємо під проточною водою. Відокремлюємо виноград від гілочок.

В простерилізовані банки розкладаємо 3 горошини перцю, лавровий лист, 2 бутона гвоздики і ½ ч. л. кориці (на кожну банку). І заповнюємо їх виноградом майже повністю, залишаючи 1 см для води.

Воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Розчиняємо в ній цукор і сіль, а потім додаємо оцет.

Заливаємо маринадом виноград і закатуємо стерильними кришками. Перевертаємо їх догори дном і даємо охолонути при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!

Новости