Завжди хочеться заготовити на зиму що-небудь особливе. Маринований виноград – просто неймовірне блюдо, яке можна приготувати за пару хвилин. Смачний і апетитний, він стане прекрасною закускою або ж доповненням м’ясним виробам або провину. На святковому столі він точно не залишиться без уваги!
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Виноград – 1 кг
- Вода – 1 л
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 70 мл
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 9 шт.
- Кориця мелена – 1,5 ч. л.
- Гвоздика – 6 шт.
Процес приготування:
Як приготувати мариновану чорний виноград? Виноград попередньо замочуємо у воді, щоб позбутися від пилу, промиваємо його, а потім обполіскуємо під проточною водою. Відокремлюємо виноград від гілочок.
В простерилізовані банки розкладаємо 3 горошини перцю, лавровий лист, 2 бутона гвоздики і ½ ч. л. кориці (на кожну банку). І заповнюємо їх виноградом майже повністю, залишаючи 1 см для води.
Воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Розчиняємо в ній цукор і сіль, а потім додаємо оцет.
Заливаємо маринадом виноград і закатуємо стерильними кришками. Перевертаємо їх догори дном і даємо охолонути при кімнатній температурі.
Приємного апетиту!
Новости