Пропонуємо рецепт незвичайного салату, який здатний здивувати новим смаком і порадувати приємним поєднанням інгредієнтів. Печериці в компанії з авокадо і міні кукурудзою формують дуже вдалий тандем. На подушці з руколи такий салат виглядає естетично і так і манить до дегустації. Якщо ви не хочете додавати печериці без термічної обробки, то їх можна попередньо злегка обсмажити на сковорідці – який смак від цього не постраждає.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Авокадо – 1 шт.
  • Кукурудза консервована – 12 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Печериці свіжі – 4 шт.
  • Рукола – 1 пакет
  • Помідори черрі – 8 шт.
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Лимонний сік (для маринаду) – 2 ст. л.
  • Олія оливкова (для маринаду) – 2 ст. л.
  • Сіль (для маринаду) – 0.5 ч. л.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Бальзамічний оцет – 1 ст. л.
  • Гірчиця французька – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лангустини – 12 шт.

Процес приготування:

Щоб приготувати салат з авокадо, з яйцем і кукурудзою, відварюємо протягом десяти-дванадцяти хвилин, поки жовток добре не затвердіє.

Поки яйця варяться, ретельно промиваємо рукколу, обсушуємо. Викладаємо її в широку салатницю. Занадто великі листя можна руками порвати на шматочки дрібніші.

Охолоджуємо яйця в холодній воді і очищаємо від шкаралупи.

Яйця розрізаємо на четвертинки і укладаємо на подушку з руколи.

Помідори черрі промиваємо, обсушуємо і розрізаємо кожен на дві половинки. Розкладаємо їх на інших інгредієнтах в салатниці.

Печериці обтираем вологою ганчірочкою і розрізаємо на четвертинки. Викладаємо гриби в невелику миску, поливаємо лимонним соком, оливковою олією, посипаємо сіллю. Перемішуємо всі інгредієнти і залишаємо печериці трохи промаринуватися – для цього достатньо 10-15 хвилин.

Поки гриби маринуються, авокадо промиваємо, обсушуємо. Розрізаємо його навпіл, витягаємо кісточку, знімаємо шкірку з допомогою ножа. М’якоть нарізаємо шматочками невеликого розміру. Щоб авокадо не потемніла, можна скропити його лимонним соком. Шматочки авокадо викладаємо в салатницю.

Твердий сир нарізаємо тонкими пластинками: для цього зручно використовувати ніж для очищення овочів з прорізом. Розкладаємо сирні пластинки в салатниці поверх інших інгредієнтів.

Для приготування заправки в невеликій піалі змішуємо оливкова олія холодного віджиму, французьку гірчицю, бальзамічний оцет, щіпку солі і трохи чорного меленого перцю. Все добре збиваємо вінчиком або виделкою.

Приготовленої заправкою поливаємо салат по всьому периметру, залишивши в піалі трохи заправки для подачі. З допомогою двох вилок акуратно «пересуваємо» інгредієнти в салаті, щоб розподілити заправку і трохи перемішати компоненти.

На сервірувальні тарілки викладаємо салат. Зверху розподіляємо шматочки маринованих печериць. Збоку, на тарілку, кладемо качани міні кукурудзи. Доповнюємо композицію, за бажанням, очищеними лангустами. Залишилася заправкою поливаємо міні кукурудзу і шматочки печериць зверху.

Як уже згадувалося на початку рецепта, якщо ви не хочете використовувати печериці без термічної обробки, їх можна нарізати пластинками і попередньо обсмажити на сковорідці з невеликою кількістю рослинного масла. Охолодити і додати в салат в аналогічному порядку, як і у випадку з маринованими грибами. Рекомендується подавати салат до столу відразу після приготування.

Приємного апетиту!

Новости