Нарізаний перець вариться протягом 5 хвилин в маринаді з води, часнику, рослинного масла, оцту, солі і цукрового піску. Потім все перекладається банки і закочується. Виходить дуже смачна і ароматна закуска.
Інгредієнти: на 18 порц.
- Болгарський перець солодкий – 3 кг
- Часник – 3 головки
- Масло рослинне – 1 ст.
- Вода – 1.5 л
- Оцет столовий 9% – 180 мл
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
Процес приготування:
Для того щоб приготувати маринований перець в маслі з часником на зиму, ретельно промиваємо під проточною водою болгарський перець і обсушуємо його на паперовому рушнику. Видаляємо насіння разом з плодоніжками і нарізаємо його довгими брусками. Якщо перець місцями зіпсувався, то це можна просто вирізати.
Часник очищаємо і обмиваємо в теплій воді. Тепер дрібно ріжемо його ножем.
В глибоку каструлю кладемо сіль, цукровий пісок і нарізаний часник. Далі заливаємо туди рослинне масло і питну воду. Відправляємо все на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо пару хвилин, постійно помішуючи, поки цукор з сіллю повністю не розчиняться.
Відправляємо в киплячий маринад нарізаний перець і варимо його протягом 5 хвилин. Якщо каструля не дуже велика, то краще готувати частинами, щоб болгарський перець добре проварился.
Банки попередньо добре промиваємо під гарячою водою з содою і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Щільно розкладаємо по них перець, заливаємо все гарячим маринадом і щільно закручуємо стерильними кришками. Перевертаємо догори дном, закутуємо в рушник або покривало і залишаємо на кілька годин до повного охолодження. Готові перці відправляємо на зберігання в прохолодне темне місце. Відкриваємо їх взимку і подаємо до столу пахучу смачну закуску до основної страви. Приємного апетиту!
Салат з перцю і часнику на зиму Салати з болгарського перцю на зиму