Маринований виноград взимку можна додати в канапе, бутерброди або салати, прикрасити ними сирну або м’ясну нарізку. До того ж закатати його – це справа не швидка і не хитре.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Виноград – 0,5 кг
  • Оцет яблучний 6% – 1 склянка
  • Вода – 0.25 склянки
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Кориця – 1 паличка
  • Ваніль – 0,5 ч. л.
  • Гвоздика – 0.25 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 0.25 ч. л.
  • Гірчиця французька – 1/8 ч. л.

Процес приготування:

Готувати маринований виноград без стерилізації просто! Виноград промийте, відкиньте на друшляк, щоб стекла вода. Відокремте ягоди від гілочок.

У кожній виноградини зріжте кінчик, з боку якого вона кріпилася до гілки.

У каструлі змішайте воду, оцет і цукор, доведіть суміш до кипіння. В стерилізовані банки розкладіть сухі спеції, наповніть їх виноградом. Залийте приготовленим маринадом банки.

Загорніть банки кришками і залиште їх при кімнатній температурі до повного охолодження. Зберігайте маринований виноград в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Новости