Маринований виноград взимку можна додати в канапе, бутерброди або салати, прикрасити ними сирну або м’ясну нарізку. До того ж закатати його – це справа не швидка і не хитре.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Виноград – 0,5 кг
- Оцет яблучний 6% – 1 склянка
- Вода – 0.25 склянки
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Кориця – 1 паличка
- Ваніль – 0,5 ч. л.
- Гвоздика – 0.25 ч. л.
- Перець чорний горошок – 0.25 ч. л.
- Гірчиця французька – 1/8 ч. л.
Процес приготування:
Готувати маринований виноград без стерилізації просто! Виноград промийте, відкиньте на друшляк, щоб стекла вода. Відокремте ягоди від гілочок.
У кожній виноградини зріжте кінчик, з боку якого вона кріпилася до гілки.
У каструлі змішайте воду, оцет і цукор, доведіть суміш до кипіння. В стерилізовані банки розкладіть сухі спеції, наповніть їх виноградом. Залийте приготовленим маринадом банки.
Загорніть банки кришками і залиште їх при кімнатній температурі до повного охолодження. Зберігайте маринований виноград в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Новости