Дивно, наскільки багатий смак може дати такий простий, малокомпонентный салат. Ніжна сьомга і тане в роті авокадо просто створені один для одного. Зелень і фета вдало доповнюють цей ідеальний баланс смаку. Салат оцінять і ті, хто дотримується правильного харчування, адже всі інгредієнти дуже корисні для здоров’я.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Авокадо – 1 шт.
  • Сир Фета – 50 гр.
  • Сьомга або Сьомга слабосолона – 50 гр.
  • Листовий салат – 3 – 4 шт.
  • Масло оливкове (холодного віджиму) – 2 – 3 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати салат з сьомгою і авокадо, для початку займемося авокадо. Його треба помити, розрізати гострим ножем уздовж навпіл. Щоб легко розділити дві половинки, потрібно прокрутити їх в протилежні сторони. Кісточку виймаємо, а м’якоть витягаємо і нарізаємо невеликими шматочками.

Салатні листя добре промити і обсушити паперовим рушником. Викладаємо їх на тарілку з розрахунку по три-чотири штуки на тарілку. На салатні листя висипаємо шматочки авокадо.

Сьомгу нарізаємо шматочками, співмірними з скибочками авокадо. Викладаємо нарізану сьомгу поверх авокадо на тарілку.

Сир фета витягуємо з упаковки, даємо стекти зайвої рідини.

Нарізаємо його кубиками, близькими за розміром з шматочками всіх компонентів салату. Викладаємо на тарілку зверху.

Збризкуємо салат лимонним соком і поливаємо оливковою олією. Сіль і перець використовуємо за смаком. Потрібно пам’ятати, що сьомга досить солона, як і фета.

Готовий салат відразу подаємо до столу, доки він свіжий і соковитий.

Приємного апетиту!

Новости