Хрусткі маслюки солоні під капронову кришку ідеально доповнять сімейний обід. Закуску можна подавати як окремо, так і в поєднанні з іншими стравами. Заготовлюється частування під капронову кришку. Ви оціните простоту процесу.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Маслюки свіжі – 2 кг
  • Вода – 2 склянки
  • Сіль – ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати маслюки солоні під капронову кришку? Заздалегідь знімаємо цедру з лимона. Стерилізуємо банки і в них кладемо трохи отриманої цедри.

Перебираємо гриби, промиваємо в холодній воді, а потім відварюємо близько 10-15 хвилин. Після їх знову промиваємо.

В окремій каструлі кип’ятимо дві склянки води, після чого додаємо в неї сіль, цукор і всі спеції. Варимо 5-7 хвилин, а після опускаємо у воду гриби. Продовжуємо готувати ще 15-20 хвилин і знімаємо з вогню.

В стерилізовані банки з лимонною цедрою виливаємо гриби. Закрити капроновими кришками, закутуємо рушником і даємо заготівлях охолонути. Готово!

Гриби на зиму Мариновані маслюки без стерилізації Маслюки на зиму маслюки Солоні Солоні гриби на зиму