Як смачно приготувати маслюки в духовці, щоб вони не вийшли сухими і прісними? Чудово ароматно і соковито виходить, якщо запекти ці гриби з картопляним пюре під сирною скоринкою. Впевнені, такої страви ви ще не пробували!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Маслюки свіжі – 400 гр.
- Картопля – 1 кг
- Сметана – 100 мл
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло вершкове – за смаком
- Вершки 10% – 50 мл
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати маслюки в духовці? Гриби перебрати, помити і обсушити в друшляку. Почистити цибулю, порізати кубиками. Гриби порізати невеликими шматочками. Дві столові ложки вершкового масла розпустити в сковороді, обсмажити цибулю з маслюками близько 15-20 хв. Влити в маслюки вершки, додати жирну сметану. Перемішати, потримати на плиті 3-5 хв. і зняти з вогню.
Почищену картоплю зварити в підсоленій воді, розім’яти з 2 ст. л. вершкового масла товкачиком. Додати сіль і мелений чорний перець.
Розтопити вершкове масло. За допомогою силіконової кисті густо змастити форму для запікання.
Викласти першим шаром картопляне пюре. Далі на нього викласти маслюки у вершках зі сметаною. Посипати зверху потертим на крупній тертці твердим сиром. Духовку нагріти до 200 градусів і запікати маслюки з пюре 20 хв. Трохи остудити, порізати на шматки і розкласти по тарілках.
Приємного апетиту!
Картопля з маслюками Як приготувати маслюки - рецепти