Маслюки самі по собі дуже смачні гриби, а з картоплею і сметаною – це буде повноцінне блюдо на обід або вечерю. Перед смаженням маслюки потрібно обов’язково відварити у двох водах.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Маслюки свіжі – 400 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля – 500 гр.
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – 50 – 60 гр.
- Масло соняшникове – 40 мл
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сметана 15% – 3 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Петрушка – 10 гр.
Процес приготування:
Готувати маслюки в сметані з картоплею легко! Морквину помийте, очистіть і наріжте дрібними кубиками.
З лука зніміть піну і дрібно наріжте.
Влийте соняшникову олію на розпечену сковорідку, викладіть в неї моркву і цибулю, смажте 10-12 хвилин.
Маслюки очистіть, наріжте і відваріть. Потім злити з них воду і відкиньте їх на друшляк, щоб стекла рідина. Окремо на сковороді обсмажте гриби, при смаженні може виділятися велику кількість рідини, за необхідності злийте її.
Картоплю почистіть, помийте і наріжте невеликими шматочками. Додайте його до обсмаженою цибулі і моркви.
Додайте в сковорідку до овочів маслюки, влийте воду, накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні 20-25 хвилин. Потім додайте сметану, спеції і сіль за смаком, перемішайте і тушкуйте до готовності.
Очистіть часник, подрібніть його, дрібно наріжте петрушку. Додайте до картоплі і грибів часник, перемішайте і зніміть сковорідку з вогню. Блюдо посипте рубаною зеленню і подавайте до столу гарячим.
Приємного апетиту!
Картопля Картопля з маслюками Маслюки, смажені з цибулею Як приготувати маслюки - рецепти