Маслюки самі по собі дуже смачні гриби, а з картоплею і сметаною – це буде повноцінне блюдо на обід або вечерю. Перед смаженням маслюки потрібно обов’язково відварити у двох водах.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Маслюки свіжі – 400 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля – 500 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – 50 – 60 гр.
  • Масло соняшникове – 40 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сметана 15% – 3 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Петрушка – 10 гр.

Процес приготування:

Готувати маслюки в сметані з картоплею легко! Морквину помийте, очистіть і наріжте дрібними кубиками.

З лука зніміть піну і дрібно наріжте.

Влийте соняшникову олію на розпечену сковорідку, викладіть в неї моркву і цибулю, смажте 10-12 хвилин.

Маслюки очистіть, наріжте і відваріть. Потім злити з них воду і відкиньте їх на друшляк, щоб стекла рідина. Окремо на сковороді обсмажте гриби, при смаженні може виділятися велику кількість рідини, за необхідності злийте її.
Картоплю почистіть, помийте і наріжте невеликими шматочками. Додайте його до обсмаженою цибулі і моркви.

Додайте в сковорідку до овочів маслюки, влийте воду, накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні 20-25 хвилин. Потім додайте сметану, спеції і сіль за смаком, перемішайте і тушкуйте до готовності.

Очистіть часник, подрібніть його, дрібно наріжте петрушку. Додайте до картоплі і грибів часник, перемішайте і зніміть сковорідку з вогню. Блюдо посипте рубаною зеленню і подавайте до столу гарячим.

Приємного апетиту!

Картопля Картопля з маслюками Маслюки, смажені з цибулею Як приготувати маслюки - рецепти