Запечена картопля по цьому рецепту, безсумнівно, припаде до смаку багатьом. Картопля в жировій сітці виходить дуже соковитим і зійде за повноцінне ситне блюдо.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Картопля – 6 – 8 шт.
  • Жирова сітка – 800 – 900 гр.
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати картоплю в жировій сітці на мангалі? Картопля буде готуватися в мундирі, тому ретельно промийте його під проточною водою, щоб не залишилося піщинок.

Картоплини настроміть на шампур, зробіть надрізи на кожній бульбі, не дорізуючи до шампура. Часник подрібніть. Натріть картоплю сіллю, часником і спеціями за смаком, за бажанням можна посипати рубаною зеленню.

Жирову сітку можна придбати практично в будь-якому продуктовому магазині. Розморозьте її, помийте і загорніть в неї картоплю прямо на шампурі. Потім оберніть картоплини у фольгу, так овочі приготуються швидше. Покладіть шампури з картоплею на мангал над гарячим вугіллям, готуйте 30-40 хвилин, періодично перевертаючи їх. Коли картопля буде майже готовий, розгорніть фольгу і потримайте його над вугіллям, щоб утворилася апетитна рум’яна кірочка.

Готову картоплю прямо на шампурах викладіть на загальне блюдо, прикрасьте зеленню його зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Картопля Картопля на мангалі Картопля на шампурах на мангалі Овочі гриль на мангалі