Мед із соснових шишок до бджіл не має ніякого відношення, але схожий на бджолиний своїми корисними властивостями. В пору появи зелених соснових шишок обов’язково заготуйте на холодну пору кілька баночок це цілющого десерту. Щоб сосновий мед вийшов лікувальним, важливо правильно зібрати соснові шишки і правильно приготувати мед.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Соснові шишки зелені – 0.5 кг
- Цукор-пісок – 600 гр.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування меду з соснових шишок? Зібрані зелені соснові шишки промийте водою і ножем обріжте їх підстави. Перекладіть шишки в каструлю для варіння варення.
Налийте до шишкам холодну воду, щоб вона тільки покрила їх.
поставте Каструлю на плиту, доведіть до кипіння і поваріть протягом 30 хвилин під прикритою кришкою. Шишки за цей час стануть м’якими.
Потім вимкніть вогонь, закрийте каструлю щільно кришкою і залиште шишки у відварі на одну добу.
Через добу сосновий відвар процідіть на складену в 2 шари марлю.
Виміряйте його кількість. У вас повинно вийти 600 мл відвару.
Відвар перелийте в ту ж каструлю, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Можете покласти в нього для краси кілька відварених шишок.
Відміряйте цукор у відношенні до соснового відвару 1:1.
Пересипте цукор у каструлю до відвару і перемішайте до повного його розчинення.
Варіть мед на маленькому вогні протягом 1,5 годин. Мед періодично перемішуйте і знімайте пінку з поверхні.
При варінні відвар буде змінювати свій колір.
До кінця варіння відвар зменшиться в обсязі і стане рубіновим кольором.
Приготований мед із соснових шишок перелийте в чисту суху баночку, закрийте щільно кришкою.
Їжте на здоров’я!
Новости