Ніжний і смачний торт медовик можна спекти на сковороді. У цьому випадку ваші коржі будуть більш тонкими і краще просочаться кремом, що в рази підвищить соковитість десерту.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Мед – 100 мл
- Сметана – 50 мл
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сода харчова – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати медові коржі для торта на сковороді? У каструлі з товстим дном змішати вершкове масло, цукор і мед.
Поставте каструлю з отриманою сумішшю на вогонь і нагрівайте, поки суміш не стане однорідною, до кипіння не доводите. Зніміть каструлю з вогню, додайте соду, перемішайте.
Коли маса охолоне по одному введіть яйця, кожен раз добре вимішуючи тісто. Потім додайте сметану.
В кінці всипте просіяне борошно, перемішайте тісто.
Тісто має бути гладким і однорідним, загорнути його в харчову плівку і помістіть в холодильник на 2-3 години.
Охолоджене тісто розрізати на 6-8 рівних частин, кожну розкачати в тонкий корж. Обсмажте всі коржі на сухій сковороді з двох сторін.
Поки коржі ще гарячі, обріжте їх до потрібного діаметру. Коли вони охолонуть, можна приступати до формування торта.
Смачного!