Цей рецепт – справжня знахідка для любителів меду. Випічка, в яку додають цей дивно корисний і смачний продукт, стає такою запашної і ароматною, що від неї просто неможливо відірватися! У процесі приготування кексу на меду, ми будемо враховувати деякі нюанси, які розберемо по ходу справи.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Мед – 100 гр.
  • Масло вершкове – 140 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.

Процес приготування:


Готувати медовий кекс легко! Нагріваємо мед і масло на повільному вогні, поки вони не стануть рідкими.

Додаємо цукор і перемішуємо вінчиком до повного його розчинення.

Беремо яйця і відокремлюємо білки від жовтків (це неважко зробити, якщо ножем розбити яйце навпіл і перекочувати жовток з однієї шкарлупки в іншу. Білок при цьому буде витікати плавно в заздалегідь підготовлену ємність). Жовтки додаємо до отриманої суміші, а білки збиваємо до крутих піків.

Борошно просіваємо, змішуємо з розпушувачем і підсипаємо в тісто до жовтків, постійно перемішуючи.

Як тільки тісто стало однорідним, акуратно додаємо білки, перемішуючи масу лопаткою рухом зверху-вниз.
Готове тісто викладаємо в заздалегідь змащену вершковим маслом форму. Кекс випікаємо при температурі 180°C 30-45 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.

Готовий кекс найкраще прикрасити листочками свіжої м’яти, яка додасть пікантну нотку цього ароматного страви. Приємного апетиту!

Бісквітні кекси Кекси Кекси без молока Кекси без родзинок Медові кекси