Ангарський медовий торт, напевно, самий швидкий у приготуванні варіант цієї випічки. У вас вийде все той же смачний, ароматний і соковитий медовик.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Мед – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Для крему: –
- Сметана – 300 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Вершки сухі – 3 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати ангарський медовик, в каструлі змішайте масло, цукор і мед на повільному вогні нагрівайте суміш, постійно помішуючи, вона повинна стати однорідною. Як тільки рідина почне закипати, всипте соду, перемішайте і знімайте з вогню. Вміст каструлі перелийте в миску.
У зварену остиглу масу по одному вбийте яйця, щоразу добре перемішуйте.
Потім просіяти і додати борошно, замісіть тісто, воно повинно вийти в’язким і густим.
Застеліть деко спеціальної промасленим папером для випічки, розподіліть по ній тісто, товщина тіста має бути приблизно 3-4 міліметра. Якщо у вас невелике деко, то розділіть тісто на частини і запікайте в декілька заходів.
Запікайте корж при 180 градусах 8-10 хвилин.
Для крему збийте міксером сметану з цукром і сухими вершками.
Стывший корж розріжте на кілька частин у відповідність з бажаним розміром вашого торта, вирівняйте краї, образки залиште для крихти. Складай коржі один на одного, промазуючи їх кремом. Посипте торт з усіх боків крихтою.
Поставте торт в холодильник для просочення на 4-6 годин, можна навіть залишити на ніч, а вранці ангарський медівник буде повністю готовий.
Приємного апетиту!
Вершково-сметанний крем для медовика Медовик Медовик без розкочування коржів зі сметанним кремом Медовик за 30 хвилин без розкочування коржів Медовик зі сметанним кремом Торти