Медовик – це один з найпопулярніших святкових тортів. Але далеко не всі люблять начинку з сметани. Її дуже просто замінити кремом з вареного згущеного молока та м’якого вершкового масла. За пару годин коржі добре просочаться і стануть неймовірно м’якими і соковитими. Даний насолоди!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Мед – 2 ст. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Маргарин вершковий – 125 гр.
- Борошно пшеничне – 3,5 склянки
- Масло вершкове – 300 гр.
- Варена згущене молоко – 1.5 шт.
- Волоський горіх – для прикраси
Процес приготування:
Для приготування медовика без сметани потрібно розтопити маргарин, найкраще це робити на водяній бані, так він точно не пригорить. Коли маргарин став рідким засипаємо в нього розпушувач, мед і цукор і розмішуємо. Маса повинна збільшитися в двоє. Знімаємо з вогню.
Тепер додаємо в маргарин яйця і поступово вводимо борошно, замішуючи еластичне тісто.
Тісто потрібно розділити на 8 рівних шматочків, кожен з яких розкочуємо качалкою в тонкий шар. І вирізаємо з допомогою великої тарілки з них коло.
Випікаємо коржі 5-7 хв. в духовій печі, температура 180 градусів.
Для крему потрібно злегка розм’якшити вершкове масло при кімнатній температурі. Додаємо його до згущеному молоці і розмішуємо міксером.
Промазуємо коржі вершково-згущеним кремом. Верх також змащуємо кремом і посипаємо подрібненими горіхами.
Приємного апетиту!
Крем для медовика з вареним згущеним молоком Крем для медовика зі згущеним молоком Медовик без сметани Медовик класичний Торти