Медовик – це один з найпопулярніших святкових тортів. Але далеко не всі люблять начинку з сметани. Її дуже просто замінити кремом з вареного згущеного молока та м’якого вершкового масла. За пару годин коржі добре просочаться і стануть неймовірно м’якими і соковитими. Даний насолоди!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 2 шт.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Маргарин вершковий – 125 гр.
  • Борошно пшеничне – 3,5 склянки
  • Масло вершкове – 300 гр.
  • Варена згущене молоко – 1.5 шт.
  • Волоський горіх – для прикраси

Процес приготування:

Для приготування медовика без сметани потрібно розтопити маргарин, найкраще це робити на водяній бані, так він точно не пригорить. Коли маргарин став рідким засипаємо в нього розпушувач, мед і цукор і розмішуємо. Маса повинна збільшитися в двоє. Знімаємо з вогню.

Тепер додаємо в маргарин яйця і поступово вводимо борошно, замішуючи еластичне тісто.

Тісто потрібно розділити на 8 рівних шматочків, кожен з яких розкочуємо качалкою в тонкий шар. І вирізаємо з допомогою великої тарілки з них коло.

Випікаємо коржі 5-7 хв. в духовій печі, температура 180 градусів.

Для крему потрібно злегка розм’якшити вершкове масло при кімнатній температурі. Додаємо його до згущеному молоці і розмішуємо міксером.

Промазуємо коржі вершково-згущеним кремом. Верх також змащуємо кремом і посипаємо подрібненими горіхами.

Приємного апетиту!

Крем для медовика з вареним згущеним молоком Крем для медовика зі згущеним молоком Медовик без сметани Медовик класичний Торти