Торт Медовик дуже легкий у приготуванні, тому його часто готують будинку по урочистих випадках. Коржі на кефірі виходять пишними і більше нагадують бісквіт, однак також добре просочуються, і торт в цілому виходить дуже соковитим.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Кефір – 2 ст.
  • Розпушувач тіста – 1 пакет
  • Для крему: –
  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 4 ст. л.
  • Масло вершкове – 150 – 200 гр.
  • Мигдаль смажений – 150 гр.
  • Чорнослив – 50 гр.
  • Курага – 50 гр.
  • Родзинки – 50 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування медовика на кефірі з заварним кремом. Змішайте просіяне борошно, розпушувач для тіста, цукор, кефір, яйця і мед, можна збити всі інгредієнти міксером.

Тісто розділіть на 2 частини. Випікати два коржі в духовці при 180 градусів. Вам знадобиться 35-40 хвилин.

Кожен корж розрізати на 2 частини.

Сухофрукти помийте і пропустіть через м’ясорубку. Мигдаль порубаєте.

Для крему збийте яйце і цукор. Потім влийте молоко, всипте борошно, перемішайте до однорідності. Вилийте цю суміш у каструлю з товстим дном, поставте на середній вогонь. Постійно помішуючи, доведіть масу до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть до того моменту, поки крем не почне густіти. Крем повинен нагадувати дуже густу сметану. Зніміть крем з вогню і остудіть його. Коли крем охолоне, додайте до нього вершкове масло і збийте до отримання повітряної маси.

На плоске блюдо покладіть корж, змастіть його кремом, покладіть зверху сухофрукти, накрийте наступним коржем. Так робіть з усіма коржами, формуючи високий торт.

Бічну частину торта також промажте кремом, прикрасити сухофруктами і подрібненим мигдалем. Поставте торт в холодильник на 1-3 години для просочення. Медовик виходить нереально смачним і соковитим.

Приємного апетиту!

Заварний крем для медовика Заварний крем для медовика на молоці Медовик без розкочування коржів Медовик без сметани Медовик з заварним кремом Медовик з заварним кремом класичний Медовик за 30 хвилин без розкочування коржів