Замість класичного медовика можна приготувати оригінальний трюфельний медовик з додаванням вишні. Шоколадні коржі і крем чудово поєднуються з терпкою кислинкою ягід вишні. Це торт для справжніх фанатів усього шоколадного.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Борошно пшеничне – 290 гр.
  • Мед – 40 гр.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • цукор – 210 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода харчова – 6 гр.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Лимонна кислота – 4 гр.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Какао-порошок – 2 ч. л.
  • Вершки 33% – 600 мл
  • Шоколад темний – 300 гр.
  • Вишня (без кісточок) – 380 гр.
  • Вишневий сік – 100 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати медовик з вишнею. Мед (самий ароматний, бажано гречаний), цукор і вершкове масло змішати в каструлі і при постійному помішуванні розтопити на водяній бані. Акуратно підмісити туди збовтані яйця, лимонну кислоту, соду, погашену лимонним соком, і просіяне з корицею і какао борошно.

Заварити цю суміш на водяній бані, охолодити. Розділити масу на 6 частин. Розкачувати шматки тіста в коржі діаметром 24 см, наколоть виделкою.

Випікати в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці близько 5 хв., головне не перетримати. Коржі остудити і скласти стопкою.

Вершки жирністю від 30 % вилити в миску, яку попередньо потримати 5 хв. в морозильній камері. Віночки також заздалегідь охолодити в морозильнику. Збити вершки до піків.

Шоколад викласти в миску і розтопити на водяній бані або імпульсами за 10 сек. в мікрохвильовці, постійно перемішуючи. Не допускати потрапляння в шоколад води або дуже високої температури плавлення, інакше шоколад згорнеться. Збиваючи вершки, акуратно ввести в них шоколад зовсім потроху, щоб він не згорнувся. Ретельно все розмішати. Для начинки вишню помити, почистити від кісточок. Відміряти ягоди і викласти в каструлю, туди ж додати 3 ст. л. цукру і 50 мл води, розмішати і довести до кипіння. Відкинути отриману суміш на сито і віджати руками після охолодження. Сік закип’ятити перед просоченням коржів.

Викласти на підкладку або плоске блюдо перший корж, просочити його вишневим соком. Рясно змастити трюфельним кремом і викласти частину вишні як начинку. Накрити наступним коржем. Так зібрати весь торт. Останній корж і боки торта змастити кремом. Декор можна зробити по своєму смаку. Можна взяти один корж, поламати його на шматки і змолоти в кавомолці, блендері або кухонному комбайні. Просіяти цю крихту через сито, щоб отримати рівномірні крупинки, і присипати цією крихтою торт. Прибрати десерт в холодильник, щоб він просочився, перед цим накривши його високою кришкою, щоб виріб не ввібрало зайві запахи з холодильника.

Приємного апетиту!

Бісквітний медовик Медовик без сметани Медовик класичний Торти Шоколадний медовик