Улюблене багатьма ласощі – медовик. Десерт, просочений згущеним молоком, стане найпопулярнішим блюдом вашого святкового столу. Крім того, торт не складний у приготуванні, тому вам ніщо не завадить радувати близьких їм в будь-який день.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Мед – 3 ст. л.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сода харчова (гашена) – 1 ч. л.
- Для крему: –
- Сметана – 200 гр.
- Молоко згущене – 1 банка
- Масло вершкове – 120 гр.
Процес приготування:
Приступимо до приготування торта медовик зі згущеним молоком. Розтоплюємо вершкове масло повністю до рідкого стану, потім залишаємо остигати.
Остигле масло переливаємо в зручну глибоку ємність. Сюди ж розбиваємо яйця, додаємо цукор і мед. Збиваємо до однорідності. Цукор повинен повністю розчинитися в масі.
Додаємо соду, гашену оцтом. Просіваємо трохи борошна.
Починаємо замішувати тісто, поступово додаючи ще просіяне борошно.
Готове тісто розгортаємо за столу і ділимо на рівні частини. Потім кожну розгортаємо в корж.
Тонкі коржі випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці окремо. На кожен корж знадобиться приблизно 5-7 хвилин.
Тепер займемося приготуванням крему для медовика. Знову розтоплюємо масло до рідкого стану. Даємо йому охолонути.
Заздалегідь проварюємо згущене молоко, з’єднуємо її з маслом і сметаною. Збиваємо до густого однорідного крему.
Формуємо торт шарами. На тарілку кладемо корж, який гарненько промазуємо кремом. Повторюємо дії, поки не закінчаться інгредієнти.
Торт слід відправити в холодильник на кілька годин. Коли десерт повністю охолоне, можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Крем для медовика з магазинної сметани Крем для медовика зі згущеним молоком Крем для медовика зі сметаною і згущеним молоком Медовик зі згущеним молоком класичний Медовик зі сметанним кремом класичний Медовик радянського часу класичний Торти