Хочу поділитися з вами простим і легким у приготуванні рецептом медовика з бананом. Торт виходить м’яким, ароматним, насиченим медовим смаком, шоколадною глазур’ю і ніжною бананової прошарком.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Мед – 6 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Яйце – 5 шт.
  • Розпушувач тіста – 11 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Банан – 1 шт.
  • Для крему: –
  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Борошно пшеничне – 1.5 ст. л.
  • Для глазурі: –
  • Шоколад темний – 180 гр.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Вершки – 100 мл
  • Волоський горіх – для прикраси

Процес приготування:

Готувати медовик з бананом легко! Приготуйте крем. У сотейник або каструлю з товстим дном всипте цукровий пісок, борошно пшеничне і розбийте куряче яйце.

Скориставшись віночком, доведіть до однорідної консистенції, ретельно перемішавши.

Поступово влийте молоко, не перестаючи перемішувати віночком.

Поставте сотейник з вмістом на середній вогонь, постійно помішуючи, доведіть до кипіння, але не кип’ятіть. Як тільки з’являться перші бульбашки, знімайте з вогню і дайте крему трохи охолонути.

Розм’якшене вершкове масло введіть в злегка остиглий крем і добре перемішайте з допомогою силіконової лопатки, довівши до гладкої однорідної консистенції.

Готового крему дайте повністю охолонути.

Мед з розпушувачем помістіть в ємність і нагрійте на водяній бані до збільшення маси. Яйця збийте з цукром. З’єднати обидві маси. Просійте борошно і акуратно перемішати лопаткою. Тісто акуратно вилийте у форму і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин. Повністю остудіть. Бісквіт розділіть на коржі, розрізавши вздовж гострим ножем.

Очистіть і наріжте кружечками стиглий банан. Блюдо, на якому будете збирати торт, змастіть невеликою кількістю крему, щоб майбутній торт не ковзав. Зверху помістіть медовий корж. Бісквітний корж добре змастіть заварним кремом, викладіть кружечки банана.

Так зберіть весь торт. Верх і боки медовика з бананом ретельно промажте кремом. Готовий торт залиште в холодильнику просочитися.

Тим часом приготуйте глазур. Шоколад розламайте на більш дрібні частини і викладіть в ємність, додайте необхідну кількість вершкового масла. Поставте ємність на водяну баню, постійно помішуючи, розтопити інгредієнти.

Коли маса стане однорідною, влийте вершки, попередньо підігрів їх. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

Торт вийміть з холодильника і покрийте його глазур’ю, рівномірно розподіляючи за допомогою силіконової лопатки. Волоські горіхи подрібніть за допомогою кавомолки. Вийшла горіховою крихтою присипте торт і приберіть його в холодильник мінімум на 3 години. Якщо готуєте торт з вечора, приберіть його в холодильник на ніч. За цей час він добре просочиться. Ароматний десерт подавайте на стіл, розділивши на порції.

Приємного чаювання!

Медовик Медовик без сметани Медовик з вершками Медовик з заварним кремом Медовик, просочений заварним кремом Торти Шоколадний медовик