Пропоную вашій увазі новий рецепт медовика з фруктами. Особливість медівника, про яку мало хто знає, полягає в тому, що цей торт відмінно поєднується з фруктами. Вони роблять смак цього популярного десерту оригінальним і неповторним. Обов’язково спробуйте зробити медовик з фруктами будинку, він нікого не залишає байдужим.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Борошно пшеничне – 390 гр.
  • Цукор-пісок – 240 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 110 гр.
  • Мед – 60 гр.
  • Сода харчова – 9 гр.
  • Лимонна кислота – 3 г.
  • Сметана 26% – 400 гр.
  • Вершки 33% – 400 гр.
  • Йогурт – 1 ст. л.
  • Варена згущене молоко – 80 гр.
  • Цукрова пудра – 80 гр.
  • Полуниця – 5 шт.
  • Ківі – 2 шт.
  • Банан – 0.5 шт.
  • Мигдаль – 30 гр.
  • Фундук – 30 гр.
  • Волоський горіх – 30 гр.

Процес приготування:

Готувати медовик з фруктами просто! За добу для приготування медовик в змішати в мисці 200 г вершків з натуральним йогуртом, перемішати, поставити в холодильник на добу.

Жирну сметану віджати через марлю.

Вийде 300 г віджатою сметани.

Мигдаль, фундук і волоські горіхи обсмажити на сухій сковороді до рум’яності.

Всипати в сковороду з горіхами 90 г цукру. Постійно помішуючи масу, цукор довести до карамельного стану.

Перекласти карамелізовані горіхи на пергамент, дати охолонути.

В каструлі з товстим дном карамелізувати цукор.

Розтопити вершкове масло, змішати його з медом. Влити олійно-медову масу в карамель, перемішати.

Зняти карамель з вогню, остудити до 70 градусів.

В остиглу карамель вбити яйця, додати 1/3 борошна, вимішати до однорідності.

Всипати в тісто соду і лимонну кислоту, перемішати до спінювання маси.

Всипати в тісто борошно, вимісити до однорідності. Викласти тісто на стіл, охолодити до кімнатної температури.

Поділити тісто на 9 частин.

Кожен шматочок тіста розкачати відразу на пергаменті дуже тонко. Випікати коржі по 5 хвилин в духовці, розігрітій до 160 градусів.

Готові коржі обрізати по потрібного діаметру, надлишки коржа складати в окрему ємність.

Має вийти 9 однакових по діаметру коржів.

Дістаємо з холодильника заготовку для крему. До неї додати віджату сметану, все збити міксером. Всипати 60 г цукрової пудри, збити. В окремій мисці збити 200 г вершків, 20 г цукрової пудри, збити до пінообразної консистенції. Влити вершково-цукрову суміш в крем, перемішати.

Половину отриманого крему змішати з вареним згущеним молоком.

Ківі, банан і полуницю очистити, нарізати дрібними кубиками. Застиглу горіхову суміш подрібнити в блендері.

перший Викласти корж на блюдо, промазати його білим кремом.

Посипати перший корж ківі, другий корж промазати білим кремом, накрити їм перший корж кремом вниз. Так чергувати коржі з начинкою з ківі, горіхів, полуниці, банана.

Коли торт сформований, промазати його повністю кремом зі згущеним молоком. Подрібнити надлишки тіста, які ми відкладали. Цією крихтою покрити всю поверхню медовика.

За бажанням прикрасити медовик з фруктами. Подавати порційними шматочками. Приємного апетиту!

Бісквітний медовик Крем для медовика з вареним згущеним молоком Крем для медовика з магазинної сметани Крем для медовика зі сметаною і вершками Крем для медовика зі сметаною і згущеним молоком Медовик