Медовик – один з найпопулярніших і улюблених десертів на території країн колишнього радянського союзу. Я пропоную приготувати пишний медовик зі сметанним кремом і горіхами з ніжними коржами, який стане прикрасою вашого святкового столу і урочисто завершить ваше застілля.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Яйце – 5 шт.
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Мед – 265 гр.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Сода харчова – 2 ч. л.
- Для крему: –
- Сметана 26% – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Для начинки: –
- Чорнослив (без кісточок) – 200 гр.
- Волоський горіх – 50 гр.
- Для глазурі: –
- Шоколад темний – 100 гр.
- Молоко коров’яче – 50 мл
- Для просочення: (коржів) –
- Відвар з чорносливу – 1 склянка
- Горілка – 1 ст. л.
- Мед – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати пишний медовик зі сметанним кремом і горіхами? Курячі яйця розбийте в глибоку ємність, додайте цукровий пісок і з допомогою міксера доведіть до однорідної пишної консистенції.
Додайте мед і сіль, добре перемішайте. В іншу ємність насипте необхідну кількість пшеничного борошна і харчової соди, перемішайте і просійте через сито кілька разів, потім поступово введіть в яєчну масу і ретельно перемішайте.
Форму для випічки застелити пергаментом або змастіть невеликою кількістю рослинної олії або вершкового масла. Акуратно вилийте тісто і рівномірно розподіліть.
Духовку розігрійте до 200 градусів, помістіть форму всередину і випікайте 15 хвилин, потім зменшіть температуру до 180 градусів і печіть ще 20 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Готовий бісквіт остудіть спочатку у формі, а потім перекладіть на решітку. Остиглий бісквіт розділіть на дві частини.
Чорнослив промийте і залийте окропом. Процідіть через сито, рідина злийте в окрему миску. Сметану з’єднайте з цукровим піском і охолодіть крем в холодильнику. Рідина від чорносливу змішайте з медом і просочіть їй коржі. Потім на блюдо викладіть корж, змастіть його сметанним кремом. Чорнослив наріжте смужками або кубиками і викладіть на крем.
На чорнослив рівномірно розподіліть крем, викладіть другий корж, заздалегідь просочений сиропом.
Змастіть верх і боки торта сметанним кремом і приберіть в холодильник на 1 годину.
Тим часом приготуйте глазур. На водяній бані розтопити темний шоколад з необхідною кількістю молока, доведіть до однорідної маси і полийте торт.
За бажанням можете прикрасити волоськими горіхами. Готовий приберіть торт на ніч у холодильник. За цей час він добре просочиться і стане дуже ніжним.
Приємного насолоди!
Крем для медовика з магазинної сметани Медовик Медовик без масла Медовик без розкочування коржів Медовик зі сметанним кремом класичний Медовик радянського часу класичний Торти Шоколадний медовик зі сметанним кремом