За пропонованим рецептом ви можете приготувати великий і пишний медовик з заварним кремом. Такий крем добре просочує медові коржі і робить торт «медовим пухом».


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 4 склянки
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Мед – 2 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Для крему: –
  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Ванілін – 1 пакет

Процес приготування:

Готувати пишний медовик з заварним кремом просто! В окрему каструлю розбиваємо два яйця, насипаємо цукор, кладемо вершкове масло і наливаємо мед. Якщо у вас зацукрований мед, то розтопіть його в мікрохвильовці. Всі ці інгредієнти розмішуємо з допомогою віночка.

Каструлю ставимо на великий вогонь і віночком продовжуємо перемішувати до повного розчинення цукру.

Коли цукор розчиниться, насипаємо в цю суміш соду, швидко перемішуємо (об’єм суміші від соди збільшується вдвічі) і через 20-30 секунд знімаємо з вогню.

Потім до цієї гарячої суміші порційно додаємо потрібну кількість борошна і замішуємо тісто для коржів. Тісто, поки гаряче, буде рідкуватим, але по охолодженні стане густим.

Замішане тісто перекладаємо на робочу поверхню, присипавши її борошном і руками завершуємо процес замісу. Замішане скачуємо тісто в ковбаску.

Ковбаску поділяємо на невеликі однакові шматочки, скачуємо їх в колобки, укладаємо на тарілку і трохи посипаємо борошном.

Тарілку з колобками закриваємо шматочком харчової плівки і ставимо в холодильник на 1 годину. З охолодженого тіста буде легше розкачати коржі.

Поки тісто в холодильнику, можемо приготувати заварний крем для торта. У кухлик або сотейник кладемо вказане в рецепті кількість цукру, борошна і ванільного цукру, вбиваємо яйця віночком все добре розтираємо. Поступово, не перериваючи розмішування, наливаємо в суміш молоко.

Ємність з кремом ставимо на невеликий вогонь і, продовжуючи розмішувати його, доводимо крем до загустіння. Важливо не дати заварному крему закипіти.

Потім крем кладемо шматочок вершкового масла, добре перемішуємо і, прикривши ємність кришкою, залишаємо для охолодження.

Папір для випічки нарізаємо на шматочки в кількості, скільки колобків з тіста. Охолоджене тісто розкачуємо на кожному шматочку паперу в тонкі коржі. Духовку розігріваємо до 180°С і випікаємо всі коржі по 3-4 хвилини кожен.

Спечені коржі обрізаємо, роблячи їх однаковими за формою і розміром. Обрізки коржів подрібнюємо. Це буде посипкою торта.

На плоскій тарілці стопкою складаємо коржі, змащуючи кожен приготованим заварним кремом. Боки торта також намазуємо кремом.

Весь торт (верх і боки) посипаємо сухарями. Торт залишаємо на 2 години, щоб коржі добре просочилися кремом і торт став м’яким і пухнастим. Потім подаємо торт до столу.

Їжте на здоров’я!

Бісквітний медовик Медовик без сметани Медовик з заварним кремом Медовик з заварним кремом класичний Медовик класичний Медовик радянського часу класичний Торти