Смачний медовик з вареним згущеним молоком приготувати досить легко. Коржі по цьому рецепту не потрібно розгортати, т. к. це забирає багато часу і сил. Вони виходять пишними і тануть у роті. Прослаивается медовик кремом зі сметани і вареного згущеного молока.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Борошно пшеничне – 2,5 склянки
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Мед – 0,5 склянки
- Яйце – 3 шт.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сметана – 400 гр.
- Варена згущене молоко – 1 банка
- Вершки збиті – для прикраси
- Шоколад білий – для прикраси
- Шоколад темний – для прикраси
Процес приготування:
Приступимо до готування медовика з вареним згущеним молоком. У глибокій мисці змішати яйця з цукровим піском і медом.
Ретельно збити все за допомогою міксера або віночка.
Борошно просіяти в тісто, зробити посередині заглиблення, висипати туди соду, погасити оцтом або лимонним соком.
Швидко перемішати все. Вийде досить густе тісто.
Нагріти духовку до 200 градусів. Деко застелити пергаментом, накреслити ручкою потрібну форму коржів, змастити олією. Взяти невелику кількість тіста і розподілити його ложкою або руками, змоченими у воді. Товщина повинна бути до 5 мм.
Вийде від 4 до 7 коржів залежно від їх форми і розміру. Випікати кожен корж окремо за 7-10 хв. Коли корж зарум’яниться, його необхідно витягнути.
Коржі легко відстають від пергаменту. Знову змастити пергамент і піч наступний корж. Готові вироби скласти один на одного і підрівняти ножем.
Якщо сметана для крему попалася не дуже жирна, потрібно сито вистелити марлею, викласти сметану і залишити на пару годин. За цей час піде сироватка і залишиться щільна маса.
З’єднати сметану з вареним згущеним молоком.
Перемішати сметану і згущене молоко збити вінчиком або міксером до однорідності.
Для складання викласти корж пористої стороною догори і змастити частиною крему.
Розмазати крем по всій поверхні коржа.
Накрити наступним. Повторити з усіма коржами, крім верхнього.
Залишки коржів, які відрізали, коли рівняли торт, подрібнити в блендері в крихту.
Змастити боки медовика залишилися кремом і обсипати крихтою.
Збити жирні коров’ячі вершки або використовувати сухі, розбавивши їх 50 мл холодного молока.
Покрити верхній корж отриманою масою.
Білий і темний шоколад вагою по 40 г потерти на дрібній тертці і посипати медовик з вершкового крему зверху.
Прибрати в холодильник просочитися хоча б на 1 годину, а краще на ніч. Перед подачею дістати торт з холодильника за 30 хв. до чаювання, щоб медовик встиг зігрітися і розкрити всі смакові ноти.
Приємного апетиту!
Вершково-сметанний крем для медовика Крем для медовика з вареним згущеним молоком Крем для медовика з магазинної сметани Крем для медовика зі сметаною і вершками Медовик Медовик без розкочування коржів зі сметанним кремом Медовик за 12 хвилин Медовик за 30 хвилин без розкочування коржів