Медові коржі дуже добре просочуються, тому торти з них виходять дуже ніжними. Зазвичай тісто замішують на меді, яйцях і маслі. Але якщо раптом закінчилися яйця, можна обійтися і без них, пропонуємо вам спробувати рецепт медовика без використання яєць.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0.66 ст.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сода харчова – 1.5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 2.5 – 3.5 склянки
  • Для крему: –
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Сметана – 600 гр.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Сухофрукти – за смаком

Процес приготування:

Готувати медовик без яєць легко! Розтопіть вершкове масло на водяній бані, додайте до нього цукор і мед, перемішайте.

Потім влийте сметану і всипте одну склянку борошна, змішайте інгредієнти.

Введіть борошно і замісіть тісто, розділіть його на 5 рівних частин. Загорніть кожен шматок тіста в харчову плівку і покладіть в холодильник на 15-20 хвилин.

Кожен шматок тесту розкочуйте в тонкий пласт відразу на пергаменті, за допомогою тарілки обріжте його до правильної круглої форми. Перед тим як корж помістити в духовку, зробіть на ньому кілька проколів виделкою. Запікайте коржі при 180 градусах за 5-6 хвилин. З обрізків тіста розкачайте пласт довільної форми і також спечіть його, він знадобиться для посипання.

Для крему збийте до густоти сметани зі звичайним і ванільним цукром. Сухофрукти помийте і дрібно наріжте.

Коли коржі охолонуть, приступайте до формування торта. Викладайте коржі один на одного, промазывайте кожен кремом і кладіть сухофрукти. Верхній корж і боки торта також добре змастіть. Додатковий корж подрібніть в крихту і посипати їй торт з усіх боків.

Готовий торт поставте на пару годин в холодильник, він просочиться і осяде.

Приємного апетиту!

Крем для медовика без яєць Медовик Медовик зі сметанним кремом Медовик радянського часу класичний Торти