Медовик з сирним кремом – це торт з досить щільною консистенцією, коржі і крем у нього не повітряні, не дуже вологі, але м’які і приємні на смак. Якщо вам подобається експерименти на кухні, тоді обов’язково займіться цією нескладною випічкою в найближчі вихідні, і медовий торт стане прекрасним домашнім частуванням для ваших рідних чи друзів.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Мед – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0.66 ст.
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Для крему: –
  • Сир – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яєчний жовток – 3 шт.

Процес приготування:

Готувати медовик з сирним кремом легко! Для крему розмішайте в мисці цукор з сиром і яєчними жовтками.

Потім помістіть масу на вогонь, розмішайте і надайте їй стан однорідного пюре за допомогою заглибного блендера. Варіть масу до закипання, помішуючи.

Додайте в крем масло і уваривайте його на повільному вогні, поки крем не почне ставати схожим на манну кашу.

Заздалегідь випікати бісквіт, потрібно, щоб він добре настоявся і повністю охолов. Для цього на початку білки відокремте від жовтків, білки збийте з половиною цукру, поки не з’являться м’які піки, позику з цукром до піни жовтки збийте. У сотейнику на невеликому вогні розтопіть мед, в теплий мед додати гашену соду і трохи поваріть цю масу, недовго, поки не з’являться світло-коричневі розводи від меду. Під час варіння масу весь час помішуйте.

До жовтків додайте половину збитих білків і борошно, а також медову масу, все добре розмішайте і введіть залишалися білки, знову розмішайте.

У форму для випічки, помістіть пергамент, боки форми змастіть рослинною олією і печемо бісквіт не менше 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Духовку нагрійте заздалегідь. Готовність бісквіта перевіряйте дерев’яною шпажкою – якщо корж готовий, шпажка залишиться сухою при зануренні.

Готовий бісквіт добре піднімається, осаживайте його в рознімної формі або ж на решітці. Холодний і витриманий мінімум 3-4 години бісквіт можна нарізати на шкіри ниткою або ножем. У вас вийде 3-4 коржа.

Поки крем ще не охолов, перемажьте їм коржі, збираючи торт. Якщо ви дасте крему повністю охолонути, а потім нанесете його на коржі, торт буде більш сухим і щільним.

Дайте торту добре просочитися в холодильнику годин 5-6, потім прикрасити його зверху збитими вершками і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Заварний крем для медовика Медовик Медовик без сметани Медовик з заварним кремом Торти