Меренговый рулет в домашніх умовах – це рецепт, призначений тим, хто ніколи не пробував такий рулет. Повітряна текстура в поєднанні з кремом і кислинкою ягід робить десерт чудовим і не схожим на іншу випічку. Для гарного десерту важливо правильно підготувати білкову масу, щоб вона була легкою, пластичною і добре тримала форму.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Для меренги: –
- Яйце – 5 шт.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
- Мигдальні пелюстки – за смаком
- Для начинки: –
- Малина заморожена – 200 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
- Для крему: –
- Сир Маскарпоне – 250 гр.
- Вершки 33% – 150 гр.
- Цукрова пудра – 60 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування меренгового рулету в домашніх умовах? Спочатку відміряйте потрібну кількість всіх інгредієнтів для рулету. Яйця, витримані при кімнатній температурі, акуратно розділіть на жовтки і білки.
Білки збийте міксером, починаючи з невеликої швидкості і поступово її збільшуючи. Коли в збитому білку з’являться однакові бульбашки, порційно додайте до них цукор, не припиняючи процесу збивання.
Потім відразу за цукром налийте до білків сік лимона.
Збивайте меренгу до отримання щільної текстури.
В щільну меренгу насипте кукурудзяний крохмаль і добре перемішайте.
Деко застеліть папером для випічки. Приготовану меренгу викладіть на деко рівним шаром товщиною до 1,5 див.
Посипте меренгу мигдалевими пелюстками. Потім помістіть деко в духовку, розігріту до 150°С, на 30 хвилин.
Спечена меренга має покритися тонкою рум’яною скоринкою.
Меренгу накрийте другим аркушем паперу, акуратно переверніть і залиште для охолодження.
Заморожену малину або будь-яку іншу ягоду покладіть в окрему каструльку.
Насипте до неї потрібну кількість цукру і помістіть ягоду на мінімальний вогонь.
Малину з цукром доведіть до кипіння. Крохмаль змішайте з невеликою кількістю води і отриману суміш тонким струменем введіть в киплячу малину. Все добре перемішайте і поваріть до повного загустіння.
Приготовлену начинку остудіть.
В чашу блендера покладіть охолоджений маскарпоне, налийте жирні вершки і насипте цукрову пудру.
На середній швидкості збийте крем до густоти сметани.
Приготований крем, залишивши пару ложок, нанесіть рівним шаром на остиглу меренгу.
Ножем поверхню крему зробіть рівною і залиште 1,5 см одного краю вільним.
На шар крему викладіть малинову начинку.
Акуратно поверніть виріб рулетом, починаючи з покритого кремом краю. Поверхня меренги з мигдалевими пелюстками повинна бути зовні.
Рулет обріжте з країв ножем. Потім перекладіть його на красиве блюдо.
Обрізані кінці рулету викладіть по його поверхні і декорують десерт свіжими ягодами.
Їжте на здоров’я!
Меренговый рулет