Легкі і повітряні десерти з меренга як не можна краще підійдуть для особливих випадків і званих вечорів. Приготувати їх не так складно, як може здатися. Рулет з ніжного безе з вершково-бананової начинкою залишиться незабутньою насолодою для ваших гостей.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яєчний білок – 4 шт.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Цукрова пудра – 120 гр.
- Вершки 30% або Вершки 33% або Вершки 26% – 150 мл
- Банан (середні) – 2 шт.
- Ягоди для прикраси
Процес приготування:
Як почати готувати меренговый рулет з бананом? Готуємо меренгу. Відокремлюємо білки від жовтків.
Моєму і насухо витираємо ємність, в якій будемо готувати. Переміщаємо в неї білки і збиваємо міксером на низькій швидкості, поступово збільшуючи її.
Потім поступово висипаємо цукор і продовжуємо збивати до утворення густої піни.
Викладаємо збиті білки по листу, застеленному пергаментом.
Рівномірно розподіляємо суміш і відправляємо в духовку. Випікаємо 15-20 хвилин при 170 градусах.
жирні вершки Збиваємо з цукровою пудрою до утворення вершкового крему.
Дрібно нарізаємо банани для начинки.
Дістаємо меренгу з духовки, викладаємо на папір пергаментом вгору.
Акуратно знімаємо пергамент і швидко намазуємо кремом.
Розподіляємо по верху банани і скручуємо все в рулет.
Обволікає харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 2-3 години.
Після охолодження меренговый рулет готовий. Його можна прикрасити ягодами і подавати до столу.
Меренговый рулет