Меренговый рулет з малиною – відмінний привід використовувати білки, які залишилися від інших страв. Рецепт цього рулету дозволяє створити легкий і одночасно ніжний десерт, смак якого ідеально доповнюється свіжою малиною.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яєчний білок – 4 шт.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Цукрова пудра – 180 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло вершкове (для змащування папери) – 30 гр.
  • Для начинки: –
  • Сир Маскарпоне – 200 гр.
  • Малина – 100 гр.
  • Вершки 33% – 150 гр.
  • Цукрова пудра – 50 гр.
  • Для декору: –
  • Мигдальні пелюстки – 30 гр.

Процес приготування:

Готувати меренговый рулет з малиною легко! Починаємо приготування рулету з підготовки білків. Якщо від інших страв їх не залишилося, необхідно відокремити білки від жовтків. Якщо вдома є готова білкова суміш, то можна використовувати її, попередньо розморозивши. Відокремлені білки повинні бути максимально чистими – без яєчної шкаралупи і слідів жовтка.

Додаємо в білки сіль і приступаємо взбиванню. Скористайтеся для цього міксером. Пам’ятайте, що для ефективного збивання використовується посуд повинна бути сухою і чистою. По мірі збивання, білкова рідина почне пінитися прозорими бульбашками і перетворюватися в білкову піну. Якщо це так – результат досягнутий.

Збиваючи, паралельно підсипаємо в загальну масу ванільний цукор і поступово цукрову пудру. Працювати міксером до утворення жорстких піків – маси, яка стійко буде тримати форму і не стікати по стінках посуду. Цукрова пудра повинна повністю розчинитися, а білкова маса стати щільною і густий.

Коли досягли необхідної консистенції, в білкову піну просійте крохмаль. Щоб не залишалися сухі грудки, вмешивайте його знизу вгору лопаткою.

Наступним кроком буде підготовка випікання. Застеліть деко пергаментним папером, змастіть його маслом. Використовуйте якісний папір, яка не буде прилипати. Білкову піну викладаємо на пергамент і розрівнюємо лопаткою в прямокутний аркуш товщиною приблизно 1-1,5 см.

Присипте майбутній корж декором – мигдалевими пелюстками. За бажанням, їх можна замінити горіхами, заздалегідь подрібнивши. Допускається пропустити цей крок і залишити рулет без подібних декоративних елементів.

Увімкніть духовку. Коли вона розігріється до температури 180 ° С, поміщаємо в неї деко. Час випікання буде залежати від особливостей вашої духовки, це займе приблизно 15-25 хвилин. Орієнтуйтеся по готовності коржа – він повинен зверху підсушитися, перестати бути липким. Ще один знак готовності – меренга буде пружинити при натисканні.

Дістаємо готову меренгу. Накриваємо її зверху ще одним листом пергаменту і перевертаємо. Розділіть аркуш паперу, який був основою випікання. Рулет повинен повністю охолонути.

Переходимо до начинки. Холодні вершки збийте з цукровою пудрою.

Додаємо в суміш сир маскарпоне. Перемішуємо все ложкою або міксером на самій низькій швидкості. Мета цього етапу – просто об’єднання інгредієнтів.

Коли меренга охолоне, розподіляємо вершкову начинку по всій його поверхні. Залиште трохи крему для декору.

Промийте малину, просушіть. Посипте нею крем.

Поверніть корж з кремом таким чином, щоб вийшов рулет.

Оформляємо рулет зверху вершковим кремом. За бажанням, можна також прикрасити малиною.

Готовий десерт на годину відправляємо в холодильник. Меренговый рулет готовий!

Приємного чаювання!

Меренговый рулет