Цей рулет являє собою вишуканий десерт, який підійде як для домашнього чаювання, так і для святкового столу. Рулет по цьому рецепту виходить в міру солодким і повітряним. Свіжа малина і фісташки є його родзинкою. Приготуйте такі ласощі і воно стане для вас відкриттям!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яєчний білок – 5 шт.
  • Фісташки – 150 гр.
  • Цукрова пудра – 250 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Для начинки: –
  • Вершки 33% – 50 мл
  • Сир Маскарпоне – 250 гр.
  • Ванілін – 5 гр.
  • Малина – 200 гр.

Процес приготування:

Готувати меренговый рулет з фісташками і малиною легко! На самому початку необхідно подрібнити очищені фісташки. Використовуйте для цього блендер. Подрібнюйте фісташки не до стану борошна, нехай залишаться невеликі вкраплення шматочків.

Для приготування рулету знадобляться чисті білки. Візьміть яйця і розділіть білки і жовтки. Підготуйте необхідну кількість цукрової пудри. У білки додаємо дрібку солі і на повільній швидкості починаємо їх збивати. Швидкість поступово збільшуйте. Коли в білках почнуть з’являтися бульбашки, ложкою додайте в них цукрову пудру. Робіть це поступово, не варто засипати всю пудру одномоментно. Коли вся пудра опиниться в білках, продовжуйте збивати ще приблизно 10 хвилин. Необхідно домогтися, щоб білки тримали форму.

Далі половину подрібнених фісташок додаємо в білкову масу. Все перемішуємо, але не збиваємо.

Саме час зайнятися духовкою. Включить її і розігрійте до 150 градусів. Приготуйте деко для випікання. Застеліть його пергаментом. Викладайте меренгу на папір і за допомогою лопатки розрівняйте. Ставимо випікатися в розігріту духовку на 40 хвилин.

Готовність меренги можна перевірити, натиснувши на неї пальцем. У місці натиску вона трохи трісне. Діставайте корж з духовки, накрийте його зверху ще одним аркушем паперу і переверніть. Залишаємо меренгу остигати.

Займемося кремом для начинки. Дістаємо з холодильника вершки. Виливаємо їх в посуд і починаємо збивати, поступово доводячи швидкість міксера до максимальної. Коли вершки почнуть тримати форму, додайте до них маскарпоне і ванілін. Продовжуємо збивати.

Коли корж охолоне, покриваємо його зверху рівномірним шаром крему. По краях залиште невелику відстань. На крем посипаємо подрібнені горіхи і свіжі ягоди малини. Звертаємо меренгу в рулет. Зверху можна прикрасити малиною або рештою фісташками за бажанням.

Поставте готовий рулет мінімум на 30 хвилин у холодильник. Ласощі готово!

Приємного чаювання!

Меренговый рулет