Легкий повітряний десерт без борошна і масла стане вашим фаворитом серед святкових десертів. Ніжна начинка з сиру не залишить вас байдужими. Начинку можна кожен раз пробувати нову – додати свіжі ягоди, фрукти або горіхи. Гарне частування всім ласунам доведеться за смаком.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яєчний білок – 4 шт.
- Цукрова пудра – 250 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 0.5 ст. л.
- мигдальна Борошно – 1 ст. л.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Для крему: –
- Сир (м’який) – 400 гр.
- Цукрова пудра – 100 гр.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Полуниця – за бажанням
Процес приготування:
Готувати меренговый рулет з сирним кремом легко! Охолоджені білки почніть збивати на невеликих оборотах міксера з додаванням солі і лимонного соку, поступово збільшуючи швидкість. Продовжуйте збивати білки і по одній ложці додайте цукрову пудру.
Додати кукурудзяний крохмаль і ретельно перемішайте. Вийде щільна повітряна маса. При перевертанні ємності, білки залишаються в мисці.
Форму застеліть пергаментним папером, акуратно викладіть тісто і розрівняти силіконової лопаткою. Товщина не повинна перевищувати 1 див. Зверху присипте мигдальною борошном.
Випікайте в добре розігрітій духовій шафі при температурі 170 градусів. Час випікання 25 хвилин. Дивіться по своїй духовці.
Коли корж буде готовий, зверху утворюється злегка золотиста цукрова скоринка.
Меренгу вийміть з форми за допомогою другого аркуша пергаментного паперу. Остудіть.
Для крему збийте м’який сир з цукровою пудрою і ванільним цукром. Почніть збивати на маленьких обертах, поступово збільшуючи швидкість.
Остиглий корж змастіть приготованим кремом. За своїм бажанням додайте ягоди полуниці.
Акуратно скрутіть рулет. Приберіть в холодильник на кілька годин для охолодження.
Прикрасьте на свій розсуд залишилися ягодами і горіхами.
Подавайте рулет, присипавши цукровою пудрою.
Прекрасний ніжний десерт готовий! Кличте гостей і насолоджуйтеся!