Млинці цілком собі можна приготувати, не додаючи в них класичні соду або розпушувач. При цьому якщо дотримуватися рецептуру, то виходять ажурні млинці з дірочками, в які ми загорніть начинку зі смаженої м’ясного фаршу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Яйце – 3 шт.
- Сіль – 3 щіпки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Вода тепла – 125 мл
- Свинина – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
Процес приготування:
Приступимо до готування млинців без соди і розпушувача. У миску влити молоко, покласти сіль з цукром, збовтати. Просіяти в суміш борошно, збити віночком.
Вбити в тісто яйця, промешать віночком до однорідності. Поступово додавати воду до потрібної консистенції тіста. Дати тісту постояти близько півгодини, щоб клейковина стала працювати.
максимально розігріти Сковороду змащувати олією перед кожним млинцем. Спекти тонкі млинці, обсмажуючи їх з двох сторін.
Свинину прокрутити через м’ясорубку. Обсмажити цибулю, нарізану дрібно, у вершковому маслі, додати до нього фарш, посолити, поперчити. Смажити всю суміш до готовності.
Дати фаршу охолонути, а тим часом зварити 5 яєць круто, остудити, почистити і натерти на дрібній тертці, додати в начинку. Форми для випічки змастити вершковим маслом.
В кожен млинець загорнути по кілька столових ложок начинки, згорнуті млинці скласти у форму, змастити зверху розтопленим вершковим маслом за допомогою пензлика. Поставити в розігріту духовку до моменту, поки вони не стануть теплими.
Вживати в теплому або холодному вигляді, можна перед подачею порізати на шматочки.
Приємного апетиту!
Млинці Млинці без соди Млинці на 1 літр молока Млинці на Масляну на молоці Оригінальні млинці на Масляну Пісні млинці Солодкі млинці на молоці