Млинці на дріжджах зазвичай роблять товстими, причому ви самі визначаєте їх висоту. Не дивлячись на те, що часу на готування у вас піде більше, ви точно будете задоволені результатом. Млинці будуть пишними і соковитими.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Молоко коров’яче – 550 мл
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 – 3 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування млинців на дріжджах? Столову ложку цукру розчиніть в 150 мілілітрах теплого молока, додайте сухі дріжджі, перемішайте і залиште опару в теплому місці 10 хвилин.

В окремій мисці збийте яйця з сіллю і цукром. Порцію цукру можна збільшити або зменшити залежно від того, хочете ви отримати солодкі або прісні за смаком млинці.

Вершкове масло розтопіть до рідкого стану, остудіть, додайте його до збитим яйцям. Влити цю масу в опару, перемішайте, додайте залишився тепле молоко.

Борошно змішайте з ваніліном, просійте цю суміш. Частинами ведіть борошно в рідку частину, замісіть тісто. Накрийте тісто чистим рушником і залиште на 1,5 години в теплому місці. За цей час тісто має збільшитися в об’ємі.

Розігрійте сковороду, змастіть її дно соняшниковою олією. Вливайте тісто на сковорідку, смажте млинець з двох боків до рум’яного кольору. Готуйте млинці, поки не закінчиться тісто. Млинці можна їсти просто так, або поливати їх сметаною, медом або варенням.

Приємного апетиту!

Млинці на дріжджах Млинці на Масляну Млинці на Масляну на молоці Млинці на молоці Російські млинці Товсті млинці