Тонкі і ніжні млинці з приємною кислинкою стануть чудовим сніданком. Приготування на дріжджах займає більше часу при заготівлі, але дозволяє зробити улюблене блюдо тонким і смачним і з ажурними дірочками.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Кефір 2.5% – 2 склянки
  • Яйце – 3 шт.
  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати дріжджові млинці на кефірі. Налийте ½ склянки кефіру і прогрійте в мікрохвильовій печі до теплої температури. Додайте в нього дріжджі, сіль і цукор.

Всипте ½ склянки просіяного борошна і розмішайте. Залиште постояти в теплі 30 хвилин.

Яйця збийте в окремій тарі до легкої піни.

Додайте в тісто яйця і додайте розтоплене тепле масло. Ретельно розмішайте.

Просійте борошно і додайте решту кефір, який за весь цей час придбав кімнатну температуру.

Розмішайте тісто до однорідної маси без грудок і залиште постояти 1 годину в теплі.


Гарячу сковороду змажте маслом і виливайте черпаком тісто, розподіляючи по поверхні тонким шаром. Обсмажте блін до золотистого кольору і перевертайте плоскою лопаткою і смажте з іншого боку.

Викладайте млинці на тарілку і змащуйте невеликим шматком масла.

Приємного апетиту!

Млинці класичні Млинці на Масляну Млинці на сухих дріжджах Російські млинці Товсті млинці на кефірі