Тонкі і ніжні млинці з приємною кислинкою стануть чудовим сніданком. Приготування на дріжджах займає більше часу при заготівлі, але дозволяє зробити улюблене блюдо тонким і смачним і з ажурними дірочками.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Кефір 2.5% – 2 склянки
- Яйце – 3 шт.
- Сухі дріжджі – 2 ч. л.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати дріжджові млинці на кефірі. Налийте ½ склянки кефіру і прогрійте в мікрохвильовій печі до теплої температури. Додайте в нього дріжджі, сіль і цукор.
Всипте ½ склянки просіяного борошна і розмішайте. Залиште постояти в теплі 30 хвилин.
Яйця збийте в окремій тарі до легкої піни.
Додайте в тісто яйця і додайте розтоплене тепле масло. Ретельно розмішайте.
Просійте борошно і додайте решту кефір, який за весь цей час придбав кімнатну температуру.
Розмішайте тісто до однорідної маси без грудок і залиште постояти 1 годину в теплі.
Гарячу сковороду змажте маслом і виливайте черпаком тісто, розподіляючи по поверхні тонким шаром. Обсмажте блін до золотистого кольору і перевертайте плоскою лопаткою і смажте з іншого боку.
Викладайте млинці на тарілку і змащуйте невеликим шматком масла.
Приємного апетиту!
Млинці класичні Млинці на Масляну Млинці на сухих дріжджах Російські млинці Товсті млинці на кефірі