У тому випадку, якщо вдома закінчилися молочні продукти, але сильно хочеться млинців, можна спекти млинці дріжджові на воді, які виходять тонкими з дірочками. У цьому рецепті використовуються сухі дріжджі. Звичайно, приготування повноцінного тесту займе більше часу, проте це компенсується наявністю ароматних м’яких блінов, в які можна загорнути солодкі і солоні наповнювачі.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Вода – 750 мл
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сухі дріжджі – 6 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати млинці дріжджові на воді просто! Продукти зважити в потрібній кількості. Яйце випустити в склянку і розбовтати виделкою.

Воду нагріти до 35 градусів, всипати сухі дріжджі і добре розмішати.

Всипати туди ж цукор з сіллю. Перемішувати до розчинення кристалів.

Влити разболтанное яйце, розмішати.

Відважити борошно.

Просіяти борошно в каструлю, додати попередню суміш.

Збити тісто міксером, щоб позбутися від грудочок.

В кінці влити рослинне масло.

Прибрати тісто для дріжджових млинців на 1,5 години в тепле місце, за цей час пару раз обминати ложкою.

Тісто буде добре підніматися.

В кінці розстойки тісто ще більше зросте.

Перед випіканням додати до тесту 4 ст. л. окропу.

Перед кожним млинцем ретельно змащувати сковороду рослинною олією або салом.

Подавати млинці відразу або накрити тонким рушником і з’їсти пізніше.

Приємного апетиту!

Дріжджові млинці на воді Млинці без соди Млинці на воді Млинці на Масляну Оригінальні млинці на Масляну Товсті млинці