У тому випадку, якщо вдома закінчилися молочні продукти, але сильно хочеться млинців, можна спекти млинці дріжджові на воді, які виходять тонкими з дірочками. У цьому рецепті використовуються сухі дріжджі. Звичайно, приготування повноцінного тесту займе більше часу, проте це компенсується наявністю ароматних м’яких блінов, в які можна загорнути солодкі і солоні наповнювачі.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Вода – 750 мл
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сухі дріжджі – 6 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати млинці дріжджові на воді просто! Продукти зважити в потрібній кількості. Яйце випустити в склянку і розбовтати виделкою.
Воду нагріти до 35 градусів, всипати сухі дріжджі і добре розмішати.
Всипати туди ж цукор з сіллю. Перемішувати до розчинення кристалів.
Влити разболтанное яйце, розмішати.
Відважити борошно.
Просіяти борошно в каструлю, додати попередню суміш.
Збити тісто міксером, щоб позбутися від грудочок.
В кінці влити рослинне масло.
Прибрати тісто для дріжджових млинців на 1,5 години в тепле місце, за цей час пару раз обминати ложкою.
Тісто буде добре підніматися.
В кінці розстойки тісто ще більше зросте.
Перед випіканням додати до тесту 4 ст. л. окропу.
Перед кожним млинцем ретельно змащувати сковороду рослинною олією або салом.
Подавати млинці відразу або накрити тонким рушником і з’їсти пізніше.
Приємного апетиту!
Дріжджові млинці на воді Млинці без соди Млинці на воді Млинці на Масляну Оригінальні млинці на Масляну Товсті млинці