Тісто для млинців повинна підходити і обминаться кілька разів. За цей час воно насичується повітрям і набуває ніжний смак, дріжджовий випічки. Консистенція тіста досить рідка, тому при смаженні вона легко формує «мережива», розтікаючись по гарячій сковорідці. Готові млинці мають велику кількість дірочок і виглядають дуже привабливо. Подавати їх можна з будь-якими добавками: смак млинців універсальний і підходить як для солодких, так і солоних поєднань.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 3.25 ст.
- Сухі дріжджі – 10 гр.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати дріжджові тонкі мереживні млинці? Для початку необхідно активувати дріжджі. Для цього чверть склянки теплого молока виливаємо в миску, додаємо дріжджі, чайну ложку цукру і дрібку солі. Добре розмішуємо віночком і залишаємо суміш в теплому місці, поки на поверхні не з’являться пишні бульбашки.
Для приготування тіста в об’ємну миску просіваємо борошно. Додаємо залишився цукровий пісок і сіль. Яйця збовтуємо до однорідності в окремій посудині і вливаємо в миску з борошном. Молоко підігріваємо до теплого стану в мікрохвильовій печі або на плиті і також вливаємо в миску. Розмішуємо всі разом за допомогою віночка до однорідності. Також можна скористатися міксером для зручності. Вливаємо підійшли дріжджі в тісто олію і ще раз перемішуємо. Готове тісто повинно мати консистенцію середньої густоти. Затягуємо миску харчовою плівкою і ставимо в тепле місце для підйому.
Коли тісто збільшиться в два рази, його необхідно розмішати ложкою, щоб обім’яти бульбашки повітря. Процес підйому і обминания тесту необхідно повторити ще два-три рази. В цілому на це піде два-два з половиною години. Після останнього підйому розмішувати тісто не потрібно.
Розігріваємо на плиті сковороду і змащуємо її рослинним маслом за допомогою силіконової пензлика. Після смаження першого млинця змащувати не потрібно. Тісто зачерпываем ополоником і розподіляємо по сковороді. Смажимо млинці з обох боків до рум’яного кольору.
Готові млинці складаємо на плоску тарілку один за одним. За бажанням, млинці можна промащувати невеликою кількістю вершкового масла. Подавати рекомендується в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Ажурні млинці з дірочками Мереживні млинці на молоці Млинці класичні Російські млинці Солодкі млинці на молоці Тонкі млинці Тонкі млинці на молоці