Млинці на одному яйці вийдуть більш ніжними, ніж з додаванням двох і більше яєць. А якщо піч їх на солодкому молоці, тоді млинці вийдуть і дуже тонкими, придатними для завертання в них самої різної начинки.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Борошно пшеничне – 1 – 1,5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати млинці на 1 яйце просто! Додайте в молоко яйце (до речі, молоко можна трохи розбавити кип’яченою постигла водою, щоб млинці після смаження були більш еластичними, що не завжди вийде, якщо піч їх лише на одному молоці, особливо на жирному домашньому).

Всипте в молоко цукор, сіль і додати масло.

Розколотіть все до однорідності.

Борошно просійте через сито.

Додайте борошно до тесту, потім добре розмішайте всі разом.

Смажте млинці на змащеній маслом, добре нагрітій сковорідці, щоб вони не пригоріли. Але якщо ваша сковорода має антипригарне покриття, її можна і не змащувати. Вогонь для смаження – помірний.

Готові млинці можна змастити вершковим маслом, поки вони ще гарячі, скласти красивою стопкою і подати до столу.

Приємного апетиту!

Млинці Млинці класичні Млинці на молоці Млинці на молоці без дріжджів Російські млинці Тонкі млинці Тонкі млинці на молоці