напередодні Масниці хочеться спробувати якісь незвичні млинці. У нашій родині бабуся зазвичай готувала тільки тонкі млинці. Вирішили поміняти традиції і приготувати товсті дріжджові млинці. Тепер кожну Масляну у нас кілька видів млинців.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Молоко коров’яче – 1 л
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Сухі дріжджі – 11 гр.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Сіль – 1 щіпка
- Масло вершкове – за бажанням
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування дріжджових товстих млинців? У невелику піалу налийте півсклянки трохи підігрітого молока, всипте сухі дріжджі, перемішайте. Оберніть харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 5-10 хвилин.
Підігрійте молоко, що залишилося, до теплого стану, вилийте опару, додайте цукровий пісок і сіль. Добре перемішайте.
Просіяти пшеничне борошно через сито, поступово додаючи і добре перемішуючи.
Додайте в тісто куряче яйце і перемішайте. Залиште тісто в теплому місці на 15-20 хвилин.
добре нагрійте Сковороду і налийте невелику кількість рослинного масла. З допомогою ополоника рівномірно розподіліть тісто по всій поверхні сковороди. Найкраще смажити млинці на двох сковородах. Так вийде швидше.
Як тільки тісто стане матовим, а краєчок рум’яним, переверніть з допомогою лопатки на другу сторону і смажте ще кілька хвилин.
Таким чином, посмажте інші млинці, поки не закінчиться млинцеве тісто.
Готові млинці складайте один на одного.
За бажанням змастіть кожен млинець невеликою кількістю вершкового масла. Подавайте з улюбленими наповнювачами.
Приємного апетиту!
Млинці Млинці на дріжджах Млинці на Масляну Млинці на Масляну на молоці Оригінальні млинці на Масляну Товсті млинці на молоці