Рецепт заварних млинчиків на 0,5 літра кефіру з окропом дозволить приготувати вам тонкі ажурні млинці з дрібними дірочками. Їх можна подавати зі сметаною, солодкими начинками, червоною рибою або овочами. Обов’язкова умова – це використання крутого окропу, саме завдяки йому млинці стають заварними.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 350 – 400 гр.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
- Кефір – 500 мл
- Окріп – 200 мл
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.
Процес приготування:
Готувати млинці на 0,5 літра кефіру з окропом легко! Яйця збийте з кефіром.
Додайте цукор, сіль, борошно і замісіть тісто.
Всипте в тісто соду, влити окріп і розмішайте. Дайте тісту настоятися 10-15 хвилин.
Смажте млинці з двох сторін на розігрітій сковороді, злегка змащеній олією.
Готові млинці промазывайте вершковим маслом і складайте на блюдо.
Приємного апетиту!
Ажурні млинці на кефірі з окропом Заварні млинці Мереживні млинці Млинці на кефірі з дірочками Млинці на Масляну Млинці на окропі Російські млинці