Рецепт заварних млинчиків на 0,5 літра кефіру з окропом дозволить приготувати вам тонкі ажурні млинці з дрібними дірочками. Їх можна подавати зі сметаною, солодкими начинками, червоною рибою або овочами. Обов’язкова умова – це використання крутого окропу, саме завдяки йому млинці стають заварними.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 350 – 400 гр.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Кефір – 500 мл
  • Окріп – 200 мл
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.

Процес приготування:

Готувати млинці на 0,5 літра кефіру з окропом легко! Яйця збийте з кефіром.

Додайте цукор, сіль, борошно і замісіть тісто.

Всипте в тісто соду, влити окріп і розмішайте. Дайте тісту настоятися 10-15 хвилин.

Смажте млинці з двох сторін на розігрітій сковороді, злегка змащеній олією.

Готові млинці промазывайте вершковим маслом і складайте на блюдо.

Приємного апетиту!

Ажурні млинці на кефірі з окропом Заварні млинці Мереживні млинці Млинці на кефірі з дірочками Млинці на Масляну Млинці на окропі Російські млинці