Тісто на йогурті відрізняється своєю еластичністю і м’якістю. Млинці виходять тонкими, ніжними і просто тануть у роті. Вибирайте йогурт в залежності від бажаного кінцевого результату: без добавок, якщо будете загортати в них начинку, або солодкий зі смаками ягід, для ароматної самостійного десерту.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Йогурт питний – 500 мл
- Масло вершкове – 25 гр.
- Цукор-пісок – 40 гр.
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Сода харчова – 7 гр.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Готувати млинці на йогурті без яєць легко! Просійте борошно і соду в суху глибоку миску. Всипте цукор і сіль, і розмішайте.
Йогурт трохи підігрійте в мікрохвильовці. Половину влийте в тісто і розмішайте.
Вершкове масло розтопіть на водяній бані, для цього поставте каструлю з водою на вогонь і помістіть в неї миску з маслом і нагрівайте, поки воно не стане рідким.
Влийте решту йогурт і додайте розтоплене масло, добре перемішайте масу. Тісто має бути однорідним і гладким. Залиште тісто на 10 хвилин постояти.
Випікайте млинці на гарячій сковороді, змащеній жиром або маслом, на середньому вогні. Наливайте тісто черпаком, через пару хвилин, коли низ зарум’яниться, можна перевертати і досмажити з другої сторони.
Приємного апетиту!