Головне достоїнство млинчиків, приготованих на йогурті, – це їх ніжна консистенція у поєднанні з неповторним ароматом. Для того, щоб ваше блюдо вийшло ідеальним, не забудьте попередньо просіяти борошно і ретельно перемішати тісто.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Масло рослинне – 2 зт. л.
- Йогурт – 150 мл
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 130 мл
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Ванілін – 10 гр.
Процес приготування:
Готувати млинці на йогурті легко! У глибоку ємність необхідно вбити яйце, з’єднати його з цукром, сіллю, потім все ретельно перемішати поки маса не стане однорідною. В даному випадку рекомендуємо використовувати міксер або віночок.
Отриману масу з’єднайте з йогуртом. В якості альтернативи йогурту може підійти кефір. На йогурт висипте харчову соду для гасіння, а також ванілін. Все добре перемішуємо.
В загальну масу поступово вводимо муку, а потім додаємо туди ж злегка підігріту воду для того, щоб тісто не було дуже густим. У тісто крім цього, необхідно додати дві столові ложки рослинної олії. Знову все гарненько перемішайте.
Залиште тісто мінімум на півгодини. Потім нагрійте сковорідку, виливаємо на неї невелику кількість тісто, рівномірно розподіляємо його по сковорідці. Обсмажуємо млинці з обох боків до утворення легкої золотистої скоринки. Подавайте млинці в гарячому вигляді зі сметаною, варенням або вершковим маслом.
Ажурні млинці з дірочками Млинці Млинці без молока Млинці на воді без молока Млинці на йогурті