Пишні млинці на кефірі з розпушувачем вам легко вдасться приготувати за цим рецептом. Будуть вони ноздреватыми, повітряними і дуже смачними, зовсім як ті, що колись пекла ваша бабуся або мама в дитинстві, пам’ятайте їх карколомний вершковий аромат?! Млинці вийдуть не зовсім тонкими, тому начинку в них загорнути не вийде, зате в прикуску з варенням, сметаною, медом або сметаною – саме воно! Обов’язково спечіть!


Інгредієнти: на 15 порц.

  • Борошно пшеничне – 1 – 1.5 склянки
  • Кефір – 0.5 л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Розпушувач тіста – 1.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування млинців на кефірі з розпушувачем? У миску просіяти борошно, найкраще – вищого сорту.

Щіпку солі і ложку або дві цукру досипте в борошно, а також і півтори чайні ложки розпушувача. Можна замінити його на соду, гашену оцтом, але тоді додавайте її в самому кінці, коли тісто буде готове.

Сухі інгредієнти розмішайте віночком. Додайте в тісто яйця.

Додайте в миску теплий кефір в декілька заходів, кожен раз все добре розмішуючи.

Додайте залишок кефіру і масло рослинне, все добре розмішайте.

Вимісіть однорідне, гладке тісто. Воно не повинно бути густим, щоб замість млинців не спеклися оладки.

Якщо тісто густе, трохи розбавте його водою, окропом або кефіром.

Розжарте сковорідку і підсмажте млинець з одного боку, поки верх не покриється дірочками і не ущільниться небагато. Вогонь – середній або трохи менше середнього. Якщо ваша сковорода не має антипригарне покриття, її потрібно змащувати маслом час від часу.

Переверніть млинець на другу сторону і ще кілька секунд дайте йому дійти до повної готовності.

Пишні млинці на кефірі складайте стопкою, змащуючи кожен млинець шматочком вершкового масла. Їжте їх гарячими зі сметаною.

Приємного апетиту!

Ажурні млинці з дірочками Дієтичне млинці Млинці Млинці без дріжджів Млинці без соди Млинці класичні Млинці на кефірі без соди Товсті млинці на кефірі