Тонкі ароматні млинці з дірочками на сметані і молоці виходять дуже ніжні і м’які. Готуються вони швидко і так само швидко з’їдаються. Рум’яні млинці смачні з будь-якою начинкою, але їх можна просто приготувати на десерт з джемом або варенням.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Сметана – 250 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати млинці на сметані? У глибоку ємність помістіть розбиті яйця, перекладіть ложкою сметану, всипте сіль і цукор і добре розмішайте, з’єднуючи інгредієнти.

Просійте через сито борошно в окрему миску кілька разів і перекладайте її частинами в тісто, відразу перемішуючи. Загасіть соду оцтом і перекладіть туди ж.

Додайте в тісто олію і ретельно розмішайте. Залиште постояти його в кімнаті 10-15 хвилин.

Сильно розігрійте сковороду і пензликом змастіть маслом. Вилийте порцію готового тесту на сковороду і розподіліть, повертаючи її.

Обсмажте млинець і переверніть плоскою лопаткою на другу сторону. Рум’яний млинець прибирайте зі сковороди і розміщуйте на окремій тарілці.

Приємного апетиту!

Млинці без дріжджів Млинці класичні Млинці на Масляну Млинці на молоці Млинці на молоці з яйцями Російські млинці Тонкі млинці на молоці