Існує безліч рецептів приготування смачних і ніжних млинців. Особливість цього рецепту в тому, що млинці готуються на молоці з додаванням розпушувача. Тісто для млинців виходить ідеальним, без грудочок.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Молоко коров’яче або Молоко 2.5% – 700 мл
- Вода – 100 мл
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування млинців на молоці з розпушувачем? Молоко ставимо на вогонь і трохи розігріваємо. Потім знімаємо з вогню і додаємо в тепле молоко яйця, сіль та цукровий пісок. Все перемішуємо.
Далі відправляємо в рідку основу розпушувач і просіяне пшеничне борошно.
Знову перемішуємо всі інгредієнти. Домагаємося, щоб тісто було без грудочок, однорідними. В кінці додаємо рослинне масло.
Потім необхідно закип’ятити воду і влити окріп в тісто. Все перемішуємо.
Сковороду гарненько розжарюємо, промазуємо мінімальною кількістю рослинної олії (для першого млинця). Потім вливаємо порцію тіста на прогріту сковороду і смажимо млинець з одного боку до рум’яності.
Потім перевертаємо і обсмажуємо млинець з другого боку до золотистого кольору.
Таким чином готуємо всі млинці, поки ємність з тістом не виявиться порожньою. Готові млинці складаємо в стопку. Подаємо страву до столу в теплому вигляді. За бажанням використовуйте різні добавки – згущене молоко, мед, варення або сметану.
Приємного вам апетиту!
Заварні млинці на молоці і окропі Млинці без соди Млинці класичні Млинці на Масляну Млинці на Масляну на молоці Млинці на молоці Млинці на молоці класичні Млинці на окропі