Навчившись хоч раз готувати млинці, потім точно не розучишся. Млинці на молоці з яйцем стануть у вас універсальним стравою і на сніданок, і на полудень, і на вечерю. Замішане тісто для млинців можна зберігати протягом 1-2 діб у пластиковій пляшці в холодильнику.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 1.5 склянки
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Почнемо готувати млинці на молоці з яйцем. У глибоку миску розбийте яйця, насипте до них сіль і цукор і з допомогою міксера все збийте.

Потім налийте до збитим яйця злегка підігріте молоко і суміш перемішайте.

Продовжуючи працювати міксером (на невеликій швидкості), порційно насипайте в миску борошно і замісіть тісто до однорідної і без грудочок текстури.

До кінця замісу налийте в тісто олію, щоб млинці при випічці не пригоріли і добре переверталися.

Добре розігрійте сковорідку і трохи (перед першим млинцем) намажте її маслом.

наливайте Тісто на сковорідку ополоником і розподіліть по поверхні тонким рівним шаром.

Смажте млинці на середньому вогні до золотистого кольору з обох боків.

Приготовані млинці складіть стопкою на плоску тарілку, намажте їх вершковим маслом або загорніть будь-яку начинку і подайте до столу.

Приємного апетиту!

Млинці Млинці на Масленицу Млинці на Масляну на молоці Млинці на молоці без дріжджів Млинці на молоці класичні Російські млинці Тонкі млинці