Навчившись хоч раз готувати млинці, потім точно не розучишся. Млинці на молоці з яйцем стануть у вас універсальним стравою і на сніданок, і на полудень, і на вечерю. Замішане тісто для млинців можна зберігати протягом 1-2 діб у пластиковій пляшці в холодильнику.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Яйце – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 1.5 склянки
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Почнемо готувати млинці на молоці з яйцем. У глибоку миску розбийте яйця, насипте до них сіль і цукор і з допомогою міксера все збийте.
Потім налийте до збитим яйця злегка підігріте молоко і суміш перемішайте.
Продовжуючи працювати міксером (на невеликій швидкості), порційно насипайте в миску борошно і замісіть тісто до однорідної і без грудочок текстури.
До кінця замісу налийте в тісто олію, щоб млинці при випічці не пригоріли і добре переверталися.
Добре розігрійте сковорідку і трохи (перед першим млинцем) намажте її маслом.
наливайте Тісто на сковорідку ополоником і розподіліть по поверхні тонким рівним шаром.
Смажте млинці на середньому вогні до золотистого кольору з обох боків.
Приготовані млинці складіть стопкою на плоску тарілку, намажте їх вершковим маслом або загорніть будь-яку начинку і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Млинці Млинці на Масленицу Млинці на Масляну на молоці Млинці на молоці без дріжджів Млинці на молоці класичні Російські млинці Тонкі млинці