Млинці – улюблена всіма сама проста і швидка домашня випічка. А напередодні Масниці вона стає особливо актуальною, саме час пробувати нові рецепти, наприклад, млинці на ряжанці і окропі.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 2 шт.
  • Ряжанка – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Окріп – 1 склянка
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сода харчова – 1 щіпка
  • Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування млинців на ряжанці і окропі? У мисці віночком збийте курячі яйця з цукром і сіллю. Для прискорення процесу можна скористатися міксером.

Додайте до збитим яйцям ряжанку і соду, перемішайте.

Борошно попередньо просіяти. Потім порціями введіть її до рідких інгредієнтів, перемішуючи віночком, уникаючи утворення грудочок.

закип’ятіть Воду. Вливайте окріп в тісто тонкою цівкою і відразу ж перемішуйте.

Додайте 1-2 столові ложки соняшникової олії в тісто, перемішайте.

Розігрійте сковороду, змастіть невеликою кількістю соняшникової олії, це потрібно зробити тільки перед смаженням першого млинця. Смажте млинці з двох сторін до золотистого кольору.

Такі млинці можна їсти з будь-якими добавками: сметаною, варенням, згущеним молоком або шоколадом.

Приємного апетиту!

Млинці на Масляну Млинці на окропі Млинці на ряжанці Пісні млинці ПП млинці Російські млинці