Млинці – улюблена всіма сама проста і швидка домашня випічка. А напередодні Масниці вона стає особливо актуальною, саме час пробувати нові рецепти, наприклад, млинці на ряжанці і окропі.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Ряжанка – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Окріп – 1 склянка
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сода харчова – 1 щіпка
- Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування млинців на ряжанці і окропі? У мисці віночком збийте курячі яйця з цукром і сіллю. Для прискорення процесу можна скористатися міксером.
Додайте до збитим яйцям ряжанку і соду, перемішайте.
Борошно попередньо просіяти. Потім порціями введіть її до рідких інгредієнтів, перемішуючи віночком, уникаючи утворення грудочок.
закип’ятіть Воду. Вливайте окріп в тісто тонкою цівкою і відразу ж перемішуйте.
Додайте 1-2 столові ложки соняшникової олії в тісто, перемішайте.
Розігрійте сковороду, змастіть невеликою кількістю соняшникової олії, це потрібно зробити тільки перед смаженням першого млинця. Смажте млинці з двох сторін до золотистого кольору.
Такі млинці можна їсти з будь-якими добавками: сметаною, варенням, згущеним молоком або шоколадом.
Приємного апетиту!
Млинці на Масляну Млинці на окропі Млинці на ряжанці Пісні млинці ПП млинці Російські млинці