Якщо після приготування сиру залишилася молочна сироватка, можна дуже легко і смачно її утилізувати. Млинці на ній виходять завжди вдалими, з щільною хрусткою скоринкою. Даний варіант готуємо на дріжджах – це забезпечить характерну легкість і ажурність готовим млинців. Крім того, у таких млинців ніжний специфічний кисломолочний смак, який точно сподобається любителям дріжджової випічки.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Молочна сироватка – 1200 мл
  • Яйце – 3 шт.
  • Свіжі дріжджі – 10 гр.
  • Борошно пшеничне – 350 – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Для приготування млинців на сироватці з дріжджами заздалегідь дістаємо сироватку з холодильника, щоб вона прийняла кімнатну температуру. Якщо немає часу чекати, то можна трохи підігріти сироватку до злегка теплого стану.

В глибокій ємності збиваємо яйця з вказаною кількістю цукру. В окремій ємності розчиняємо дріжджі в невеликій кількості сироватки, щоб не залишилося грудочок. Вливаємо розчинені дріжджі у посуд з яйцями, додаємо половину норми теплої сироватки, щіпку солі і рослинне масло. Все перемішуємо до однорідності.

Борошно просіваємо в ємність з приготованою масою і збиваємо міксером на низькій швидкості або вимішуємо віночком вручну. Важливо домогтися однорідної консистенції без грудочок. Вливаємо вершки молочної сироватки і перемішуємо. Консистенція готового тіста повинна нагадувати густі вершки. Для цього може знадобитися трохи більше або менше борошна, залежно від її характеристик. Орієнтуємося по підсумкової густоти тіста і при необхідності додаємо ще борошна, розмішуючи її з допомогою міксера.

Посуд з приготованим тестом затягуємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на одну годину, щоб воно піднялося і набула характерну легкість.

Сковороду для смаження млинців розігріваємо на плиті і змащуємо невеликою кількістю рослинного масла. Після приготування першого млинця подальше змазування не потрібно, так як тісто вже містить олію. Ополоником відміряємо потрібну кількість тіста і розподіляємо його по гарячій сковороді. Смажимо млинці з обох боків до золотистої скоринки.

Готові млинці складаємо стопкою на плоску тарілку.

За бажанням, ще гарячі млинці можна промащувати вершковим маслом, що зробить їх м’якше, ніжніше, додасть насичений вершковий смак. Подавати рекомендується в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Млинці без соди Млинці на дріжджах Млинці на Масляну Оригінальні млинці на Масляну